EDSN kiest Staffing MS als partner voor inhuur en managed services

23 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Energie Data Services Nederland heeft na een competitief aanbestedingsproces Staffing MS gekozen als end-to-end partner voor de inhuur van externe professionals.

Energie Data Services Nederland (EDSN) is de uitvoeringsinstantie voor het ondersteunen van informatievoorziening binnen de energiemarkt. Het bedrijf uit Amersfoort standaardiseert en vereenvoudigt de informatieoverdracht tussen alle partijen in de sector en beheert de IT-infrastructuur en -applicaties die hiervoor nodig zijn.

Voor de inhuur van specialistische expertise, de uitvoering van marktbrede verbeterprojecten en het opvangen van piekvraag maakt EDSN gebruik van externen. Jaarlijks wordt voor miljoenen ingehuurd, vooral op het gebied van de energietransitie en IT-domeinen als data, cloud, security en infrastructuur.

EDSN kiest Staffing MS als partner voor inhuur en managed services

De begeleiding van het gehele inhuurproces ligt de komende jaren in handen van Staffing MS, een dochterbedrijf van HeadFirst Group. Het contract is op 16 mei ingegaan en heeft een looptijd van vier jaar.

Als managed services provider is Staffing MS verantwoordelijk voor de invulling van tijdelijke professionals en de bijbehorende administratieve afhandeling.

Staffing MS heeft de klus volgens directeur Simone Groeneveld gekregen om twee redenen. “We hebben een heel groot netwerk met tijdelijke specialisten. EDSN heeft daarmee de zekerheid op het invullen van schaarse profielen.”

Daarnaast heeft Staffing MS jarenlange ervaring met managed service-processen, een concept waarmee opdrachtgevers het gehele proces voor inhuur (denk aan tijdsregistratie, contractmanagement, facturatie, payroll, dossiermanagement) uit handen geven aan een specialist – met als voordeel dat opdrachtgevers zich puur kunnen richten op hun kerntaken.

Zo mag Staffing MS zich de managed service provider noemen van tal van gemeenten, ziekenhuizen en private sector-organisaties als Airbus en equensWorldline. Bovendien heeft Staffing MS al een trackrecord in de energiesector – onder meer Vattenfall behoort tot de klantenkring.

“We zijn trots op deze samenwerking met EDSN voor de komende vier jaar. Deze overeenkomst pakken wij met beide handen aan om het tot een groot succes te maken. Wij kijken er erg naar uit om met EDSN samen verder vorm te geven aan hun volgende fase van groei”, besluit Groeneveld.