Simone Groeneveld leidt managed service provider Staffing MS

07 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HeadFirst Group heeft Simone Groeneveld aangesteld als managing director van dochteronderneming Staffing MS.

Groeneveld brengt meer dan 25 jaar ervaring in de HR-dienstverlening mee naar Staffing MS, een managed service provider (MSP) binnen de wereld van externe inhuur en flexkrachten.

MSP’s zijn partijen die in opdracht van opdrachtgevers het gehele inhuurproces uit handen nemen en beheren. Hiermee kunnen organisaties zich volledig richten op hun kernactiviteiten en besparen op de kosten van flexibele arbeid.

Simone Groeneveld, Managing Director, Staffing MS

Staffing MS, dat sinds 2018 onderdeel is van HeadFirst Group, helpt klanten onder meer bij het inrichten van inhuurprocessen, het optimaliseren van werving & selectie en het beheren van backoffice-taken in relatie tot flexibele arbeid zoals contractmanagement en payrolling.

Met meer dan 70 opdrachtgevers en een inhuurportefeuille van ruim €400 miljoen in beheer is Staffing MS naar eigen zeggen ’s lands grootste managed service provider. Daarnaast treedt het bureau op als adviseur met specialisatie in het verbeteren van de inkoopfunctie en het externe inhuurbeleid.

“Er ligt een prachtige uitdaging om onze MSP-dienstverlening – in combinatie met het totale HeadFirst Group-ecosysteem aan oplossingen – verder te ontwikkelen”, laat Groeneveld weten in reactie op haar benoeming. “Ik geloof erin dat het inrichten van goede processen, waar we als MSP al heel goed in zijn, en zorgvuldig talentmanagement een gouden combinatie is.”

Groeneveld werkte hiervoor jarenlang in verschillende management- en directiefuncties bij grote flexpartijen, waaronder Randstad en Manpower.

“We halen met Simone een zeer ervaren professional in huis, die gewend is leiding te geven aan internationale en dynamische organisaties. Ze weet wat het is om de handen uit de mouwen te steken – passend bij de Rotterdamse mentaliteit van Staffing MS – en combineert dat met daadkrachtig leiderschap”, aldus Marion van Happen, de CEO van HeadFirst Group.

“Aan de hand van Simone – en met de bezielende inzet van alle collega’s – gaat Staffing MS de volgende groeistap zetten in de Benelux en de rest van Europa.”