Schiedam kiest Staffing MS als managed service provider

28 augustus 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Gemeente Schiedam heeft een nieuwe partner voor het organiseren van de externe inhuur: Staffing MS.

De afgelopen jaren werkte de Zuid-Hollandse gemeente met TAPFIN, de managed service provider (MSP) van uitzendgigant Manpower. De inhuurdesk coördineert de inhuur van alle zelfstandige professionals en leveranciers die mee willen dingen naar tijdelijke inhuuropdrachten.

Na een aanbestedingsprocedure kiest Schiedam per 1 oktober voor de diensten van Staffing MS, een andere MSP-specialist, onderdeel van HeadFirst Group. Wouter Waaijenberg, directeur van Staffing MS, toont zich verheugd over het binnenhalen van de gemeente als klant. “We zien dit als een hele mooie stap. Door de handen ineen te slaan voorzien we, met ons grote netwerk aan professionals, gemeente Schiedam voor de komende jaren van de benodigde kennis.”

Schiedam kiest Staffing MS als managed service provider

Volgens financiële data van Schiedam huurde de gemeente in 2019 circa negentig externe medewerkers in op tijdelijk basis, voor zo’n €7 miljoen. Het is niet bekend hoeveel externen er in 2020 ingehuurd zijn of wat het budget is. Schiedam heeft nu in elk geval gekozen voor Staffing MS vanwege diens expertise in het managen van dergelijke inhuurdesks. De Rotterdamse organisatie verzorgt vergelijkbare inhuurdesks voor tal van gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen en (semi-)overheidsorganisaties.

Ook heeft Staffing MS de beschikking over een zogeheten dynamisch aankoopsysteem, een platform waar opdrachtgevers, leveranciers van professionals en zelfstandig professionals bij elkaar komen. Dit systeem zorgt er bovendien voor dat de inhuur verloopt conform de Europese aanbestedingsregels. Naast het verzorgen van dit systeem, levert een team van Staffing MS ook implementatie- en best practice-inhuuradvies aan Gemeente Schiedam.

De komende periode wordt de inhuurdesk voor de gemeente neergezet. Eenmaal live krijgen zelfstandig professionals en leveranciers een “transparant selectieproces” gepresenteerd en wordt de contractafhandeling, tijdsregistratie en facturatie volledig online uit handen genomen, laat Waaijenberg weten.

Het contract met Staffing MS heeft een looptijd van drie jaar, met de optie deze tweemaal met één jaar te verlengen.