Marion van Happen nieuwe CEO van HeadFirst Group

01 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De CEO van HeadFirst Group, Han Kolff, draagt het stokje over aan Marion van Happen, die extern is aangetrokken. Kolff blijft aan boord als voorzitter van het bestuur en zal zich meer toeleggen op de internationale groeiambities.

“We zijn zeer verheugd dat Marion ons komt versterken”, zegt Kolff. “Met haar trackrecord in onze sector is zij bij uitstek geschikt onze positie als technologie- en innovatie gedreven arbeidsmarktplatform verder uit te breiden.” 

De nieuwe bestuursvoorzitter, die de functie van CEO vanaf oktober 2020 bekleedde, doelt hiermee op de staat van dienst die Van Happen heeft opgebouwd bij branchegenoten als RGF Staffing, USG People en Unique.

Marion van Happen nieuwe CEO van HeadFirst Group

In haar meest recente functie was Van Happen Chief Operating Officer van de Nederlandse praktijk van RGF Staffing (het voormalige USG People). Daarvoor was ze algemeen directeur van Unique en werkte ze zo’n vijftien jaar voor USG People in verschillende rollen.

“Marion heeft ruim twintig jaar ervaring in HR services, staffing en recruitment in diverse commerciële- en managementfuncties in binnen- en buitenland. We kijken ernaar uit met haar onze groeistrategie in de Benelux uit te rollen”, aldus Kolff.

Met een omzet van meer dan €1,5 miljard behoort HeadFirst Group tot de drie grootste HR-dienstverleners en detacheerders van ons land. Dagelijks levert het bedrijf gemiddeld 15.000 professionals aan 400+ opdrachtgevers.

De Benelux is vooralsnog (met afstand) de grootste markt voor het bedrijf. De nieuwe strategie mikt echter op stevige groei in het buitenland. Met de komst van Van Happen krijgt Kolff meer ruimte om deze internationale doelstellingen te realiseren. “Als bestuur kunnen we ons nu nog beter focussen op de expansie van HeadFirst Group in Europa”, aldus de bestuursvoorzitter.

Voor Van Happen begint haar nieuwe avontuur (per vandaag) met kennismakingsgesprekken. “Allereerst ligt mijn focus op het leren kennen van alle collega’s en belangrijke relaties.” Vervolgens gaat haar aandacht naar de uitvoering van de strategische agenda en het leidinggeven aan de operaties en de teams.