RDW en RINIS kiezen HeadFirst voor IT-inhuurdiensten

05 juni 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HeadFirst, een leverancier van IT-professionals, heeft de afgelopen weken twee grote aanbestedingen in de wacht gesleept. “Het is een mooi compliment en een blijk van vertrouwen dat deze partijen voor HeadFirst kiezen als partner op het gebied van externe inhuur”, zegt Gert-Jan Schellingerhout, CEO van de kennisbemiddelaar.

Per 1 mei mag HeadFirst zich de komende twee tot vier jaar een preferred supplier noemen van Rijksdienst Wegverkeer (RDW) voor de inhuur van tijdelijke ICT-specialisten. Het bedrijf won de raamovereenkomst in concurrentie met diverse partijen, waarbij HeadFirst samen met Seven Stars als intermediair is geselecteerd.

RDW

“RDW heeft als doelstelling te worden voorzien van kwalitatief goede en gemotiveerde flexibele krachten in (de omgeving van) Groningen”, vertelt Schellingerhout. Op de vraag waarom HeadFirst werd verkozen zegt hij: “RDW wenst waarborging van de continuïteit van dienstverlening en het transparant en conform afspraak uitvoeren van de activiteiten, tegen marktconforme tarieven.”

De twee partijen werken al zo’n vier jaar samen. Sinds 2015 treedt HeadFirst op als intermediair voor zowel (project)management en ICT-consultancy als voor het bouwen en ontwerpen, testen en onderhouden van geautomatiseerde informatiesystemen en daaraan verwante producten. Daarnaast wordt de contractafhandeling van ICT-professionals voor RDW uit handen genomen. Schellingerhout: “We kijken uit naar het vervolg van de samenwerking.”

RDW en RINIS kiezen Headfirst voor IT-inhuurdiensten

RINIS

Ook Stichting Routerings Instituut (inter)Nationale InformatieStromen (RINIS) heeft gekozen voor de diensten van Headfirst. RINIS is een expert voor domeinoverstijgende digitale gegevensuitwisseling in het publieke domein. Als gezamenlijke dienst van de 11 deelnemende organisaties biedt RINIS de mogelijkheid om ‘snel, betrouwbaar en veilig’ gegevens uit te wisselen. 

Om het personeelsbestand te laten meebewegen met de werkzaamheden voor deze organisaties, wil RINIS externe IT-professionals inhuren. Hiervoor is HeadFirst als enige partner gecontracteerd voor het leveren van werving & selectie en het contractmanagement. Ook dit contract is per 1 mei 2019 ingegaan. Schellingerhout: “RINIS zocht een strategische inhuurpartner die hen zowel ontzorgt als doelmatigheid, transparantie en kostenbeheersing hoog in het vaandel heeft staan. Wij zijn trots dat wij op deze kwaliteitsonderdelen van de aanbesteding bijna een maximale score hebben behaald.” 

HeadFirst is onderdeel van HeadFirst Group, een bedrijf met een een jaaromzet van circa €900 miljoen. Andere dochterbedrijven zijn Myler, Staffing Management Services, Source, Proud Company en Designated Professionals.