Qhuba verhuist van Papendorp naar hartje Utrecht

01 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Qhuba is begin maart verhuisd van bedrijventerrein Utrecht-Papendorp naar een nieuw kantoor aan de Oudegracht in het centrum van de Domstad. Het nieuwe pand zal dienen als centrale uitvalsbasis voor de meer dan 80 professionals uit heel het land, die werkzaam zijn voor de netwerkorganisatie. 

“Na vijf jaar hebben we Creative Valley verruild voor een gezellig en karakteristiek kantoor in de heerlijke binnenstad van Utrecht”, zegt Wouter Hasekamp, managing partner van Qhuba. De stap is om drie redenen gemaakt, vertelt Hasekamp. Allereerst gaat het erg goed met het adviesbureau. “We hebben verschillende leuke, nieuwe opdrachten bij onder andere Van Oord en Albron en we hebben ons team uitgebreid met diverse nieuwe adviseurs en recruiters.” 

Nieuw kantoor aan de Oudegracht

Om de sterke groei van de organisatie voor de komende jaren te kunnen faciliteren, werd besloten om het kantoor te verhuizen naar het centrum van Utrecht. "Op de Oudegracht hebben we alle vrijheid en voorzieningen die we nodig hebben”, geeft Hasekamp aan. Gevraagd naar waarom Qhuba trouw is gebleven aan de stad Utrecht, geeft de partner aan: “Qhubanen uit heel Nederland komen naar ons kantoor, Utrecht is hiervoor de ideale, centrale uitvalsbasis.”

Wat ook meespeelde bij de overweging is Qhuba’s belang in Bijenbaas. Deze sociale onderneming richt zich op het op de markt brengen van duurzame honing, waarbij het bedrijf zich tegelijkertijd sterk maakt voor het tegengaan van de toenemende bijensterfte. Dé oorzaak van bijensterfte is nog niet duidelijk, maar zeer waarschijnlijk spelen de afname van biodiversiteit, het gebruik van pesticiden en bijenziekten een rol. Hasekamp: “Het natuurlijke leefgebied van bijen staat onder druk, vandaar dat Bijenbaas voor iedere verkochte pot honing een vierkante meter natuurgebied verwerft. Hoe meer bloemenhoning van Bijenbaas er gekocht wordt, hoe meer natuur we kunnen beschermen, en hoe meer we kunnen bijdragen aan het behoud van de bijen.”

Qhuba verhuist naar Oudegracht in Utrecht

Bijenbaas

Hasekamp staat mede aan de basis van de sociale onderneming. Het was op een doodgewone donderdagavond, toen zijn dochter zei: “Heb je al gehoord van de massale bijensterfte die nu al een paar jaar duurt? Da’s echt vet heftig hoor, want zonder bijen hebben we geen bloemen, geen plantjes, geen fruit, geen groentes en uiteindelijk dus ook geen leven meer.” 

Hasekamp kwam meteen in actie, en de volgende dag was het concept voor Bijenbaas geboren. Samen met Jessica van Beek (ook Qhuba) en enkele andere professionals runt hij nu de sociale onderneming: “Ons kantoor op de Oudegracht is ook de plek om honing van op te komen halen of je potje bij te laten vullen.” Het concept is in Nederland goed aangeslagen, de honing van Bijenbaas is verkrijgbaar bij verschillende winkels in het land, verspreid over inmiddels acht provincies (Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Brabant, Overijssel, Friesland en Limburg). 

Terwijl Qhuba de oude vestiging in Papendorp heeft verlaten, heeft een ander adviesbureau, SVDL (het voormalige SeinstravandeLaar) onlangs juist zijn intrek genomen in een nieuw pand in Utrecht-Papendorp. Het bedrijventerrein is de thuisbasis van verschillende adviesorganisaties, waaronder Deloitte, IG&H Consulting, Möbius, RGP, PA Consulting Group en YNNO.

Gerelateerd: Qhuba ondersteunt Van Oord bij implementatie- en verandertraject.