LuminaBay werkt samen met Qhuba voor Nederlandse markt

11 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Qhuba is een partnerschap aangegaan met LuminaBay, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de toepassing van innovatieve technologieën zoals artificial intelligence, machine learning en robotic process automation.

In de almaar voortdenderende digitalisering van het bedrijfsleven wordt intelligente automatisering door velen gezien als de heilige graal. Het in 2017 opgerichte LuminaBay concentreert zich op dergelijke technologieën, die het bedrijf tezamen schaart onder de noemer ‘intelligent process automation’. Hieronder vallen artificial en cognitive intelligence – waarmee menselijke manieren van redeneren worden geïntegreerd binnen technologie die daarmee zelflerend opereert – en robotic process automation – een softwareoplossing die vooraf gedefinieerde taken kan repliceren en zo handmatig werk overneemt. 

De belangrijkste reden dat dergelijke innovatieve technologieën zo hoog worden aangeslagen is dat ze voor relatief weinig geld veel werk kunnen uitvoeren, en vaak ook nog beter en sneller dan mensen. Veelal repetitieve taken worden uit handen genomen van medewerkers, die zich daardoor kunnen richten op interessanter werk dat meer waarde toevoegt en waar ze gelukkiger van worden. Daarnaast kunnen intelligente computers dingen die het menselijk vermogen ver te boven gaan, zoals het herkennen van patronen in immense dataverzamelingen.

LuminaBay helpt bedrijven te profiteren van de vele voordelen van intelligente automatisering. Het Rotterdamse bedrijf – dat ook beschikt over een vestiging in Londen – biedt hierbij diensten aan zoals als consultancy, implementatie en leverancierselectie.

LuminaBay werkt samen met Qhuba voor Nederlandse markt

Als adviesbureau op het gebied van digitale transformatie komt ook Qhuba naar eigen zeggen bij nagenoeg al zijn klanten situaties tegen waarbij intelligent process automation met behulp van robotics, machine learning en artificial intelligence een goede oplossing zou kunnen bieden. “LuminaBay brengt de kennis, kunde, ervaring en bewezen werkwijze mee die we nodig hebben om onze klanten direct goed te kunnen helpen”, stelt Johan Burgemeester, Managing Partner van Qhuba. “Denk daarbij aan handmatige invoerprocessen, achterstanden die weggewerkt moeten worden of processen die een vast schema aan regels volgen om beslissingen te kunnen nemen.” 

Door de samenwerkingsovereenkomst met Qhuba levert LuminaBay zijn diensten in Nederland vanaf nu onder de naam ‘Qhuba’. Voor bestaande en buitenlandse activiteiten zal het bedrijf de naam ‘LuminaBay’ blijven hanteren.

De samenwerkingspartners geven aan hoge verwachtingen te hebben van hun partnership. “Qhuba biedt ons het klantennetwerk, de kans om op C-level met klanten over hun business te praten, plus een grote groep aan proces- en IT experts om in Nederland nog succesvoller te kunnen zijn”, aldus Hein Bleeksma, partner en medeoprichter van LuminaBay. 

In de afgelopen maanden hebben de twee partijen al intensief samengewerkt op het gebied van marktbenadering, uitwerking van de gezamenlijke propositie en afstemming van de werkwijze en aanpak. “We hebben samen geconstateerd dat we er volledig klaar voor zijn”, aldus Burgemeester.