Zeven deelnemers van de Zestgroup Masterclass Business Consultancy

17 september 2018 Consultancy.nl

Zeven recent afgestudeerde young professionals – Felix Quartero, Peter Willers, Tom Bosch, Menno van der Zwaluw, Bas van den Ban, Anne van Mook en Jeroen van Hunsel – zijn per deze maand gestart met de Masterclass Business Consultancy van Zestgroup. Het intensieve opleidingstraject tilt de analytische en persoonlijke vaardigheden van jonge professionals naar een hoger niveau, waarmee ze worden klaargestoomd voor een loopbaan binnen de adviesbranche.

Het in 2003 opgerichte Zestgroup is een management consultancybureau dat zijn opdrachtgevers helpt met het optimaliseren van de bedrijfsvoering van en het implementeren van veranderingsprocessen. Sinds 2015 organiseert Zestgroup meermaals per jaar een Masterclass Business Consultancy, om zo nieuwe, jonge professionals te werven en hen voor te bereiden op een loopbaan in de consultancy.

Voor het traineeshipprogramma is het adviesbureau voortdurend opzoek naar afgestudeerde bedrijfseconomen, bedrijfskundigen, informatici en wis-, natuur- en scheikundigen. Iedere twee maanden kunnen nieuwe young professionals instromen in het programma. Na een selectieprocedure zijn in de afgelopen periode weer zeven deelnemers geselecteerd en gestart met de Masterclass Business Consultancy.

Zeven nieuwe deelnemers 

Allereerst Felix Quartero, die sinds september actief is voor Zestgroup. Eerder dit jaar rondde Quartero zijn master Geschiedenis aan de Universiteit Leiden af. Gedurende zijn opleiding zette hij zich onder andere in voor het Leids Universiteitsfonds, dat tracht de bloei van de Universiteit Leiden te bevorderen. Ook liep hij stage bij Randstad, waar hij trainingen ontwikkelde en verzorgde voor werkenden. Daarnaast onderzocht hij of de werklast voor het team en de omzet bij de klanten met elkaar in verhouding waren.

Peter Willers studeerde eerder dit jaar af aan de Universiteit van Tilburg met een Master in Strategic Management. Hij schreef zijn scriptie over de toegevoegde waarde van Robotic Process Automation bij MvR & Partners, een adviesbureau voor interim- en projectmanagement binnen de publieke sector en de telecombranche.

Zestgroup verwelkomde begin deze maand ook Menno van der Zwaluw als deelnemer aan de Masterclass. Hij rondde dit jaar een Master in Business Administration af aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Voor de UvA zette hij zich ook in als Erasmus-ambassadeur en was hij onder andere het gezicht en aanspreekpunt voor uitwisselingsstudenten. Tijdens zijn masteropleiding, studeerde Van der Zwaluw eveneens een jaar aan de Universiteit van Porto, waar hij zich richtte op Managementwetenschappen. Eerder behaalde hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam een Bachelor in Bestuurs- en Organisatiewetenschappen.

Zeven deelnemers aan de Zestgroup Masterclass Business Consultancy

Verder is ook Anne van Mook recent als trainee gestart met de interne opleiding van het adviesbureau. Eerder dit jaar behaalde Van Mook aan de Universiteit van Tilburg een Master in Organization Studies. In 2017 ging ze op uitwisseling naar de Norwegian Business School, waar ze onder andere vakken volgde in Human Resource Management en Strategic Management. Tijdens haar studententijd deed Van Mook eveneens praktijkervaring op, onder meer als stagiaire bij gereedschapsspecialist Fabory.

Jeroen van Hunsel is in augustus gestart met de Masterclass Business Consultancy. Van Hunsel volgde een masteropleiding in International Business & Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en studeerde eerder dit jaar af. Ook was hij een jaar masterstudent aan de Newcastle University, waar hij zich richtte op International Marketing. Hij doorliep drie stages, respectievelijk bij de professionele hockeyclub MHC Oranje Rood, bij marketingbureau Get.Noticed en bij Lean Consultancy bedrijf YLC.

Tom Bosch startte reeds in juli bij Zestgroup met het traineeprogramma. Daarvoor behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen een Master in Organisational & Management Control. In 2015 behaalde hij aan de Christelijke Hogeschool Windesheim een Bachelor in Human Resource Management. Zijn afstudeeronderzoek richtte zich toen op het personeelsverloop bij textielgigant Wibra.  

Tenslotte startte al in april van dit jaar Bas van den Ban bij het adviesbureau om aan de Masterclass te beginnen. In 2017 behaalde hij een Master in Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg. Daarna verliet hij Nederland om zich in Sydney als International Sales Consultant voor coachnetwerk Greyhound Australia in te zetten: “Ik was daar verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe prospects en voor de interactie met internationale klanten om zo de verkoop van producten en diensten te vergroten.” Eerder liep hij een halfjaar stage bij recruitmentbureau Natural Talent.

Sinds de start van het Masterclass Business Consultancy programma en als gevolg van de wervingsinspanningen, heeft Zestgroup, dat dit jaar haar 15 jarig jubileum viert, een behoorlijke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er zo’n 100 professionals voor het bureau. Met kijk op de volgende vijftien jaar blijft Zestgroup continu opzoek naar nieuw talent/nieuwe collega's.

Gerelateerd: Jeroen Geurtsen over de Zestgroup Masterclass Business Consultancy.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius - a company of RoyalHaskoningDHV AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview Critical Minds De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Student Consultant Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Velox Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup