Zestgroup Masterclass Consultancy goed van start

07 augustus 2015 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Begin september is de Zestgroup Masterclass Consultancy van start gegaan. Negen jonge talenten volgen een stevig trainingsprogramma en doorlopen een met diverse klanten samengesteld ervaringstraject, om na twee maanden als consultant zelfstandig bij Zestgroup aan de slag te gaan.

De klantenportefeuille van Zestgroup heeft de afgelopen maanden een sterke groei doorgemaakt en het bureau heeft nieuw talent aangetrokken om zijn team uit te breiden. Om deze net afgestudeerden voor te bereiden op een carrière als consultant, heeft het consultancybureau de Zestgroup Masterclass Consultancy opgetuigd, een trainingsprogramma dat door zeer ervaren trainers wordt verzorgd. Hiermee worden jonge starters in een maand klaargestoomd om als consultant hun eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Om de talenten hierbij verder te begeleiden is met een aantal enthousiaste klanten invulling gegeven aan een ervaringstraject van een maand. Tijdens dit ervaringstraject lopen de professionals mee met een senior consultant van Zestgroup en leren ze de fijne kneepjes van het consultancy-vak zodat zij daarna volledig zelfstandig bij de klanten van het bureau aan de slag kunnen.

Ron Saas, directeur van Zestgroup licht toe: “De Masterclass Consultancy is opgebouwd vanuit de filosofie van het bureau om organisaties te helpen hun toegevoegde waarde aan de omgeving (klanten, maatschappij) aan te passen aan gewijzigde behoeftes van die omgeving en door waarde te creëren in nieuwe omgevingen. Hij geeft aan: “Zestgroup doet dit door implementatie-, coaching- en adviesdiensten te leveren op het gebied van proces optimalisatie en verbetering, en hierin een (bege)leidende rol te vervullen. We doen dit samen met de klant en vanuit een diepgaande branchekennis van onze werkmaatschappijen (Utilities, Industries, Purchasing en Overheid, red.) waarbij we best practices op het gebied van procesmanagement, procesanalyse, implementatie & executie en verandermanagement toepassen.”

Zestgroup Masterclass Consultancy

De eerste dag van de masterclass stond na de ontvangst in het teken van kennismaking met elkaar en met Zest. Het trainingsprogramma ging vervolgens op 2 september volop van start met de training ‘Consultancy Skills’. Daarnaast kunnen de trainees na deze maand onder andere de volgende trainingen en certificeringen toevoegen aan hun CV: PRINCE2, Agile / Scrum, Stakeholder Engagement, Lean Six Sigma.

Zeven van de in totaal negen deelnemers lichten toe waarom zij voor het masterclass programma hebben gekozen:

Jeroen van de Uitvlugt (28 jaar), afgestudeerd in Management Economie en Recht: “Het aanbieden van een Masterclass is een goede voorbereiding op het ‘echte’ werk. Ik zie hierin een interessante uitdaging en investering om mij verder te kunnen ontwikkelen, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Ik verwacht bij Zest een goede fundering om mijn loopbaan te kunnen ontwikkelen. Een fundering die voor beide partijen de juiste uitwerking heeft.”

Daan Albers (22 jaar), behaalde een MBA in Strategic Management: “Graag wil ik mijzelf ontwikkelen in het consultancyvak met diverse projecten. Bij Zest verwacht ik de mogelijkheid en vrijheid te krijgen om me samen met gemotiveerde collega’s in verschillende richtingen te kunnen ontwikkelen.”

Jasper van Norel (25 jaar), behaalde een Master in Change Management: “Ik heb voor Zestgroup gekozen omdat het mij een organisatie lijkt waarin ik mijn mogelijkheden optimaal kan benutten. Daarbij is de hands-on mentaliteit die aanwezig is een pré en lijkt het me een prachtige kans om binnen grote organisaties en verschillende markten actief te zijn. Ik verwacht een uitdagende werkomgeving waarin continue verbetering en leren hoog in het vaandel staan.”

Zestgroup masterclass

Moein Sahami (27 jaar), behaalde een master in Sociale en Organisatiepsychologie: “Ik heb een passie voor consultancy en wil mezelf graag verder ontwikkelen als consultant. Zestgroup geeft mij daar de mogelijkheden voor en nog veel meer. Ik mag namelijk deel uitmaken van een organisatie die ondernemend en snelgroeiend is en altijd de klant voorop zet. Dit allemaal maakt het extra enthousiasmerend. Ik verwacht van Zest: Een warme collegiale sfeer en tegelijkertijd uitdagingen en mogelijkheden om te groeien als consultant. Ik krijg de indruk dat dit zeker het geval is.”

Michelle Evers (25 jaar), behaalde een Master Public Administration richting Comparative Public Management: “Ik heb voor Zestgroup gekozen omdat het me een gezellig en gemotiveerd bedrijf lijkt, waar veel te leren valt. Bovendien spreekt de Masterclass Consultancy mij inhoudelijk zeer aan.”

Henk Lok (26 jaar), behaalde een Bachelor of Business Administration in International Project Management (specialisatie: Communication & Media): “Zestgroup past goed in het verlengde van mijn studie en sluit aan bij mijn persoonlijke interesses. Door de Masterclass Consultancy van Zestgroup te volgen verwacht ik een kickstart in de consultancy wereld met nieuwe ervaringen, kennis en mogelijkheden.”

Remko de Wildt (25 jaar), rondde met succes zijn studie Bedrijfskunde af, in de richting Organizational Design & Development: “Ik heb voor Zestgroup gekozen omdat ik in de basis graag bij een klein bedrijf wil werken, en omdat ik graag opdrachten bij Industries zou willen vervullen. Ik verwacht bij Zestgroup de mogelijkheid te krijgen om mezelf te kunnen ontplooien.”

Naast bovenstaande zeven nieuwe collega’s sluiten ook Anika Elijzen en Ilkin Ozekin aan bij de Masterclass Consultancy. Zij zijn begin dit jaar bij Zestgroup begonnen als junior consultants en scherpen met hun deelname aan de Masterclass Consultancy hun consultancy skills verder aan.