Berenschot wint Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi 2018

11 juni 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na de eerste vijf eindzeges van Twynstra Gudde en met BMC als winnaar van de afgelopen twee jaar, kende de 2018 editie van het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi afgelopen vrijdag een gloednieuwe kampioen. Het team van Berenschot, al jaren een vertrouwd gezicht op het toernooi, wist er na een spannende finale met strafschoppen met de beker vandoor te gaan. Team 1 van Twynstra Gudde moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Sinds 2011 organiseren consultancybureaus Twynstra Gudde en AT Osborne een voetbalevenement speciaal voor professionals uit de adviesbranche. Het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi (NAV) vond afgelopen week weer plaats op de voetbalvelden van voetbalvereniging DEV in Doorn. Het jaarlijkse voetbaltoernooi is inmiddels vaste prik geworden voor zowel mannelijke en vrouwelijke voetbalminnende adviseurs. Naast enkele goede potten voetbal en de strijd om de titel, staat het NAV ieder jaar ook in het teken van informeel met elkaar in contact komen, onder het genot van een drankje en de altijd goed verzorgde BBQ.

Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi 2018

Afgelopen vrijdag, tijdens alweer de achtste editie van het voetbaltoernooi, was het vertrouwde recept nagenoeg hetzelfde als in eerdere jaren. Dit jaar gezegend met prima voetbalweer – een goede temperatuur en af en toe zelfs een zonnetje (in tegenstelling tot de hoosbuien van een jaar eerder) – streden maar liefst 15 teams om de eindzege, met daarin adviseurs van elf adviesbureaus. Dit jaar deden professionals mee van Twynstra Gudde en AT Osborne, BMC, Berenschot, Arcadis, Rebel Group, Viisi, APPM Management Consultants, GITP, PICompany en Young Colfield. Ook sponsor Consultancy.nl vaardigde een team af.

Naast dat de teams konden bestaan uit adviseurs van de verschillende deelnemende bureaus, waren er dit jaar ook meerdere (combinatie)teams van dezelfde bureau toegestaan. Dit kwam mede doordat dit jaar – net als vorig jaar (toen vanwege de door de regen afgekeurde velden) – voor een 7 x 7 format op halve velden was gekozen, in plaats van het traditionele 11 x 11 op een groot veld. Daardoor kreeg het toernooi dit jaar bovendien een kwartfinaleronde erbij.
Berenschot wint Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi 2018De eerste vijf edities van het jaarlijkse voetbaltoernooi waren steevast gewonnen door Twynstra Gudde, dat sindsdien daarmee ieder jaar als een van de favorieten geldt. Opvallend genoeg was het in 2016 en in 2017 BMC dat er met de beker vandoor was gegaan. Velen hoopten dan ook dat er dit jaar een nieuwe winnaar zou opstaan.

Poulefase, kwart- en halve finales

De 15 teams waren ingedeeld in vier poules, drie van vier en een van drie, waarvan in iedere poule de twee beste teams naar de kwartfinales zouden doorgaan. In Poule 1 waren het team 1 van Twynstra Gudde (#1) en het team van APPM Management Consultants (#2) die de poulefase wisten te overleven, ten koste van GITP en Young Colfield. Poule twee werd gewonnen door Berenschot, dat in het toernooi als enige al zijn poulewedstrijden wist te winnen, gevolgd door AT Osborne op plek twee. Rebel Group en het tweede team van Arcadis werden respectievelijk derde en vierde in poule 2. In Poule drie was het Team 2 van Twynstra dat met twee keer winst en een gelijkspel bovenaan eindigde, met Viisi op een tweede plek en BMC team 1 en Consultancy.nl op plekken #3 en #4. Poule 4, die uit drie teams bestond, werd gewonnen door het tweede team van BMC, met het eerste team van Arcadis op de tweede plek en een combinatieteam van GITP/PICompany op de laatste plaats.

De eerste van de vier kwartfinales was een clash tussen de twee organisatoren van het toernooi: Twynstra (team 1) versloeg AT Osborne met maar liefst 4-0. Berenschot versloeg APPM Management Consultants, terwijl het tweede team van Twynstra met 2-1 verloor van het eerste team van Arcadis. De laatste kwartfinale ging tussen BMC team 2 en Viisi, waarbij eerstgenoemde zich met een 3-1 overwinning plaatste voor de halve finales. In de eerst halve finale bleek Viisi in de reguliere speeltijd niet opgewassen tegen het eerste team van Twynstra Gudde - het werd 3-1 - waarmee Twynstra zich plaatste voor de finale, en maar weer eens liet zien dat het zoals elk jaar beschikt over een uitstekend voetbalteam. In de tweede halve finale moesten er uiteindelijk penalty’s aan te pas komen om een winnaar te kunnen aanwijzen. In de bloedstollende penaltyreeks, bleek Berenschot tegen het eerste team van Arcadis het meest koelbloedig en mocht het zich opmaken voor een finalepartij tegen de vijfvoudig winnaar.

Finale

Waar sommigen de bui (alweer) zagen hangen en de kenners onder het publiek verwachtten dat Twynstra wel even zijn zesde titel zou gaan pakken, kreeg de finale echter een verrassende wending. De wedstrijd werd namelijk een echte thriller, die de afgelopen Champions League finale tussen Liverpool-Real Madrid met speels gemak deed verbleken. Berenschot kwam op een 1-0 voorsprong, waarna Twynstra echter zijn rug rechtte en met twee doelpunten de leiding nam in het duel. Pas in de slotminuten van de wedstrijd was het Berenschot dat met een fraai doelpunt een gelijkspel afdwong en zich opnieuw mocht gaan opmaken voor een penaltyreeks.

Met in die penaltysessie twee missers van Twynstra bij de eerste vijf pogingen was het pleit beslecht: Berenschot pakte de eindzege en onder luid gejuich van het team en het aanwezige publiek mocht de kersverse en nieuwe winnaar de beker in ontvangst nemen.

(Team) Consultancy.nl bedankt Twynstra Gudde en AT Osborne voor het organiseren van opnieuw een geslaagde voetbalmiddag en een gezellige BBQ en verheugt zich alweer op het komende jaar.