Twynstra wint 5e editie Adviesbureau Voetbaltoernooi

15 juni 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind mei was het zover, de 5e editie van het ‘Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi’ vond plaats op de voetbalvelden van DEV in Doorn. Het weer was niet bepaald zomers, maar dat mocht de sfeer en het niveau van het spel niet drukken. Voor het vijfde jaar op rij werd de felbegeerde beker in de wacht gesleept door Twynstra Gudde.

Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi
Sinds 2010 strijden voetballende consultants jaarlijks om de titel ‘beste adviesbureau voetbalteam van het jaar’. De organisatie van het jaarlijkse – inmiddels traditiegetrouwe – voetbaltoernooi ligt in handen van organisatieadviesbureaus Twynstra Gudde en AT Osborne en werd ook dit jaar weer gesponsord door Consultancy.nl en de ROA. Op 29 mei gingen acht teams met elkaar de strijd aan.

Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi

Poulefase
De poulefase begon meteen met serieuze partijen waaronder de derby in poule A tussen rivalen Berenschot en Twynstra Gudde. De eindstand werd een 1-0 in het voordeel van Berenschot dat wederom een mooi team op de been had gekregen. Berenschot won ook haar wedstrijden tegen Rebel Group en Frisse Blikken / YAG en komt daarmee als nummer 1 van poule A door. Twynstra Gudde herpakt zich goed en weet alsnog een halvefinaleplaats te bemachtigen door haar andere wedstrijden te winnen.

In poule B mochten &samhoud, BMC, AT Osborne en APPM uitmaken wie de sterkste twee waren. Eén van de nieuwkomers dit jaar wist al snel indruk te maken: &samhoud komt met 7 punten de poule florisant door. Zij gingen dan ook door naar de halve finales waar Twynstra Gudde de tegenstander zou zijn.

Knockoutfase
In de halve finale tussen &samhoud en Twynstra Gudde werd, ondanks een hoosbui, bij vlagen goed voetbal gespeeld. Geen van beide partijen wist de wedstrijd in haar voordeel te beslechten, waardoor penalty’s de (tamelijk letterlijke) koele winnaar moest uitwijzen: Twynstra Gudde veroverde wederom een finaleplaats.

Twynstra Gudde - Winnaar van het Adviesbureau voetbaltoernooi

Terwijl er werd gevoetbald in de kou werd er ondertussen genoten van een gezellig warme BBQ waar de voetballers door de vrijwilligers van DEV op hun wenken werden bediend. Bij BMC verscheen football legend Stijn Vreven – in het kader van de jubileumeditie werd het thema ‘Football Legends’ in het leven geroepen – die de extra muntjes voor zijn team graag kwam ophalen.

In de finale komen Berenschot en Twynstra Gudde elkaar wederom tegen en wist Berenschot ook in deze wedstrijd op voorsprong te komen. Twynstra Gudde zocht het gaatje en weet vlak voor het einde van de reguliere speeltijd gelijk te maken. In een zenuwslopende penaltyreeks moest worden bepaald wie kampioen zou worden. Twynstra Gudde bleek het meest doeltreffend en mag zich daarmee, voor de 5e keer op rij, ‘het beste adviesbureauvoetbalteam van het jaar’ noemen.