BMC opnieuw winnaar Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi

13 september 2017 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Meer nieuws over

Een team van organisatieadviesbureau BMC heeft het door noodweer geteisterde Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi 2017 gewonnen. Daarmee prolongeert BMC zijn titel van vorig jaar. Een verslag van de zevende en ondanks het weer meer dan geslaagde editie van het jaarlijkse voetbaltoernooi voor adviseurs.

Sinds 2011 organiseren consultancybureaus Twynstra Gudde en AT Osborne een voetbalevenement speciaal voor professionals uit de adviesbranche. Het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi (NAV) vond afgelopen vrijdag voor de zevende keer plaats op de voetbalvelden van voetbalvereniging DEV in Doorn. Het voetbaltoernooi is inmiddels vaste prik geworden voor zowel mannelijke en vrouwelijke voetbalminnende adviseurs. Ook dit jaar hadden Consultancy.nl en ROA zich weer als sponsor aan het event verbonden.

12 teams trotseren de hoosbuien

Voor het eerst sinds de ontstaansgeschiedenis waren de weergoden het NAV, dat afgelopen vrijdag 8 september werd gehouden, niet zo gunstig gezind. Vrijwel de hele middag kwam de regen met bakken uit de hemel vallen, maar dat zou de voetbalpret uiteindelijk niet bederven. Vanaf 15:00 druppelden (letterlijk) de 180+ deelnemers van in totaal twaalf teams binnen, te weten: Twynstra Gudde, AT Osborne (samen met Movares), Deloitte, Berenschot, BMC (dit jaar met twee teams), APPM Management Consultants, nieuwkomers Young Advisory Group, GITP (samen met PICompany), Viisi en &samhoud, en ten slotte een team van Consultancy.nl.

BMC wint Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi 2017

Door de zware regenval begon het toernooi iets later dan gepland en moest het format (normaal 11 tegen 11 op een groot veld) ook iets worden aangepast. Doordat (gras)velden twee en drie onbespeelbaar bleken, werd besloten om op twee halve velden te spelen op (kunstgras) veld drie. Hierdoor waren ook de teams wat kleiner en werd uiteindelijk 8 tegen 8 gespeeld, in drie poules met elk vier teams. De drie nummers 1 uit de verschillende poules en de beste nummer 2 (van alle nummers 2) zouden vervolgens doorgaan naar de halve finales.

Uitslagen

In poule A, door velen vooraf gekenmerkt als de poule des doods, met vijfvoudig winnaar Twynstra Gudde, BMC (team 2), APPM en Consultancy.nl, zou pas na de laatste groepswedstrijd bepaald worden wie eerste zou worden. Waar Twynstra en Consultancy.nl uiteindelijk geen wedstrijd zouden verliezen, met in totaal vijf punten (met twee gelijke spelen en 1x winst op BMC), bleek dit voor beiden onvoldoende voor de groepszege. Ook APPM was namelijk uitgekomen op vijf punten, maar wist de koppositie uiteindelijk te claimen op doelsaldo, door in de laatste groepswedstrijd met 4-0 te winnen van BMC. Met in de andere poules al een ‘beste tweede’ met 7 punten, zat het toernooi er na de poulefase dus al op voor Twynstra en Consultancy.nl – vorig jaar nog in de halve finales tegenover elkaar.

In poule B wist het team van organisator AT Osborne (samen met professionals van Movares) soeverein eerste in de poule te worden, met drie overwinningen op de overige teams in de poule: Berenschot, GITP (samen met PICompany) en Deloitte. Gelijke spelen waren er niet in de poule, waarin GITP/PICompany tweede werd met twee overwinningen. Berenschot wist alleen Deloitte te verslaan en eindigde op de derde plaats in de poule.
 

In de meer spannende poule C was lange tijd onzeker wie de poule zou gaan winnen. BMC (team 1), de winnaar van vorig jaar, stond na twee gespeelde wedstrijden op vier punten, terwijl ook Viisi op vier punten stond voor aanvang van de laatste wedstrijd. Na vervolgens hun winstpartij tegen Young Advisory Group, stond Viisi zelfs op 7 punten, maar dat bleek niet voldoende voor groepswinst. BMC wist in de laatste wedstrijd tegen &samhoud namelijk met grote cijfers te winnen, waardoor hun doelsaldo genoeg was voor groepswinst. Toch bleek het ook voor Viisi afdoende voor een halve finale plaats, aangezien ze met 7 punten eindigden als ‘beste tweede’, ten opzichte van de overige runner-ups in poule A en B.

BMC prolongeert titel

In de eerste halve finale nam de winnaar van poule A, AT Osborne/Movares, het op tegen Viisi, dit jaar voor het eerst deelnemer op het toernooi, en met succes. Viisi bleek de sterkste van de twee en plaatste zich voor de finale. De overige halve finale ging tussen APPM, de winnaar van Poule A, en BMC (team 1), de winnaar van poule C. BMC toonde net als een jaar eerder zijn klasse en wist na een spannende pot aan het langste eind te trekken.

Quote Bas Rademacher - BMCInmiddels deden alle reeds uitgeschakelde consultants zich langs de lijn te goed aan de rijkelijk verzorgde BBQ en een drankje en waren zij getuige van de spannende finale tussen Viisi en BMC. Beide teams hielden twintig minuten lang hun doel schoon, waardoor de reguliere speeltijd eindigde in een 0-0 stand. Een strafschoppenserie zou de uiteindelijke winnaar gaan bepalen. BMC toonde zich daarin het meest koelbloedig en schoot zich naar de winst. Daarmee won BMC de zevende editie van het NAV en prolongeerde het adviesbureau daarmee zijn titel van vorig jaar. De eerste vijf edities van het Nationaal Adviesbureaus Voetbaltoernooi werden gewonnen door Twynstra Gudde.

In een reactie op hun tweede achtereenvolgende titel, geeft Bas Rademacher, Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling bij BMC Implementatie, enthousiast aan: “Voor de tweede keer op rij kampioen! Ongelofelijk om als BMC deze welhaast mythische status te bereiken. Ondanks de regen die met bakken uit de lucht viel, was de sfeer op het veld en tussendoor op de tribune uitstekend. Lekker ontspannen het balletje van voet naar voet laten gaan en dan zien we wel of we iets winnen, luidde ons credo. De aanpassingen aan de opzet van het toernooi naar kleinere velden, goals en teams pakte gelukkig goed uit voor ons. Ondanks dat het niveau van de concurrentie aanzienlijk hoger lag dan vorig jaar, hielden we ons hoofd koel tijdens de finale en de ontknoping in de penaltyreeks. Complimenten voor de organisatie en alle vrijwilligers; het was weer een sportieve topdag! Op naar prolongatie in 2018!”

In de afgelopen zeven editie hebben naast organisatoren Twynstra Gudde en AT Osborne onder meer de volgende adviesbureaus deelgenomen: Deloitte, KPMG, Ecorys, BMC, APPM Management Consultants, Rebel, Berenschot, Atos, Buck Consultants International, Royal HaskoningDHV, Significant, &samhoud, Viisi, Young Advisory Group en Witteveen+Bos.