BMC wint zesde editie Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi

16 september 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vorige week vrijdag vond de 2016 editie van het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi plaats, een voetbaltoernooi voor consultancybureaus. Dit jaar ging de winst verrassend genoeg niet naar vijfvoudig kampioen Twynstra Gudde, maar wist het team van BMC er met de winst vandoor te gaan. Na een spannende penaltyserie in de halve finale en een 2-0 zege in de finale mocht BMC de felbegeerde bokaal in ontvangst nemen. Een kort verslag van wederom een zonnig, gezellig en geslaagd toernooi.

Enkele jaren geleden riepen initiatiefnemers Twynstra Gudde en AT Osborne een nieuw sportevenement voor adviseurs in het leven: Het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi. Diverse adviesbureaus strijden tijdens dit toernooi, dat jaarlijks traditiegetrouw plaats vindt op de sportvelden van voetbalvereniging DEV (sportpark Tuilland) in Doorn, om de titel:  Beste Adviesbureau Voetbalteam van het Jaar’. Net als in voorgaande jaren werd ook dit jaar het evenement weer gesteund door sponsors ROA en Consultancy.nl, waarbij laatstgenoemde dit jaar weer aantrad met een eigen team. 

Het format van deze editie van het toernooi, dat voor de zesde keer werd georganiseerd, was ongewijzigd. Er werd 11 tegen 11 gespeeld op een groot veld met dit jaar twee poules, waarin de beste twee teams van elke poule doorgingen naar de halve finales. Het toernooi kende dezelfde ingrediënten als de afgelopen edities: strijdlustigheid, sportiviteit, spelplezier, en een gezellige BBQ om met andere adviseurs in contact te kunnen komen, onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard stond zoals ieder jaar deelname open voor zowel mannen als vrouwen.

BMC wint zesde editie Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi

Nadat alle teams zich hadden verzameld, ging het toernooi rond 16:00 van start. In poule 1 waren drie adviesbureaus ingedeeld: titelverdediger Twynstra Gudde, adviesbureau BMC en nieuwkomer Significant. Na enkele spannende wedstrijden wisten uiteindelijk Twynstra Gudde en BMC zich te plaatsen voor de halve finales als respectievelijk eerste en tweede in de poule. De tweede poule kende vier teams: een gecombineerd team van medeorganisator AT Osborne samen met Horvat & Partners, APPM Management Consultants, ingenieursbureau Arcadis en Team Consultancy.nl. In deze poule veroverden Arcadis (eerste) en Consultancy.nl (tweede) een plek in de halve finales.

De halve finales werden echte krakers. Arcadis nam het op tegen BMC en zag zich na een gelijkspel en het eindsignaal van de scheidsrechter genoodzaakt om strafschoppen te nemen. Arcadis bleek daarin onvoldoende trefzeker en zag BMC zich plaatsen voor de finale. In de andere halve finale troffen de finalisten van twee jaar geleden Twynstra Gudde en Consultancy.nl elkaar. Net als de finale twee jaar geleden moest de halve finale beslist worden door een strafschoppenserie. De eerste penalty van Twynstra werd gestopt, waarna het team van Consultancy.nl het doel niet meer miste. Dit betekende de uitschakeling voor Twynstra Gudde, dat het toernooi alle eerdere vijf edities wist te winnen en zijn hegemonie doorbroken zag worden.

In de finale tegen BMC kwam Consultancy.nl echter tekort en zag zijn tegenstander op een vroege voorsprong komen na een gegeven strafschop, die hard door het midden werd binnengetrapt. In de laatste minuten wist BMC zijn voorsprong zelfs te verdubbelen, waarmee het zich van toernooiwinst verzekerde.

In een reactie op de winst en terugkijkend op hun deelname, zegt Bas Rademacher, Adviseur bij BMC (Implementatie): “Heerlijk en onverwacht! Het was een prachtige en goed georganiseerde dag met een fijne voetbalambiance. Hoewel de meesten van ons team elkaar pas voor het eerst zagen tijdens de warming-up, hebben we toch snel de juiste teamspirit kunnen vinden. Meedoen is belangrijker dan winnen, was onze slogan voor aanvang. Met ontzettend hard werken en hier en daar wat mazzel, wisten we als underdog toch de finale te halen. Mentaliteit en teamspirit wint altijd van individualisme en talent; zo zijn we naar de eindoverwinning gecounterd in een spannende finale. We hebben de champagne goed laten smaken. Volgend jaar weer, maar dan als titelfavoriet!”