Schaekel & Partners start survey voor 2018-editie van Interim Index

07 mei 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Schaekel & Partners heeft de survey voor de 2018-editie van de jaarlijkse Interim Index-studie gelanceerd. Het onderzoek wordt gehouden onder hoogopgeleide managers in management- of directieposities, interim managers en ervaren zelfstandige consultants.

“De Interim Index heeft als doel inzicht te geven in de trends en ontwikkelingen in de markt voor tijdelijk management,” verklaren Piet Hein de Sonnaville en Marleijn de Groot, partners bij Schaekel & Partners. Zij leiden het onderzoek, dat dit jaar voor de vijftiende keer wordt uitgevoerd.

De studie kijkt onder meer naar vraag, aanbod en distributiekanalen in de interim management-markt en neemt ook diverse aspecten die samenhangen met het zelfstandig ondernemerschap onder de loep. Vragen die de revue passeren zijn onder meer: Welke verwachtingen leven er in de markt voor tijdelijk management? Hoe zal de vraag zich ontwikkelen en welke functies vullen interim managers in? Zijn er opvallende ontwikkelingen in de verschillende sectoren? Welke kanalen zijn succesvol voor het verkrijgen van opdrachten? Wat is de gemiddelde opdrachtduur van een interim-opdracht? 

Schaekel & Partners - Interim index onderzoek

Uit de vorige editie van het Interim Index onderzoek (uitgevoerd onder 550 respondenten) bleek dat de top van het interim management aan het floreren is. In 2017 was een recordpercentage van maar liefst 79% van de ondervraagde interim managers in opdracht, 7% meer dan in het voorgaande jaar en maar liefst 19% meer dan in 2013. Het persoonlijk netwerk bleef afgelopen jaar, net als in voorgaande jaren, het belangrijkste saleskanaal van interim managers. Aan de 2017-editie van de survey deden 550 interimmers mee. 

Meedoen?

Hoogopgeleide interim managers en zelfstandige consultants kunnen deelnemen aan de survey. Nieuw dit jaar is dat ook managers die in vaste dienst werken deel kunnen nemen – bij deze doelgroep wordt in kaart gebracht hoe zij aankijken tegen de interimmarkt. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 7-9 minuten. Deelname is anoniem. Deelnemers ontvangen na hun deelname het rapport kostenloos.

Het onderzoek van Schaekel & Partners, dat jaarlijks veel media-aandacht krijgt (bijvoorbeeld via het FD, ZiPconomy en Consultancy.nl), wordt ondersteund door Steven Dhondt, senior research scientist bij TNO. Daarnaast bekleedt hij de leerstoel Sociale Innovatie aan de Katholieke Universiteit Leuven.