Morgens trekt adviseurs Niels van Leur en Dennis Went aan

23 februari 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Morgens heeft twee nieuwe adviseurs aan zijn team toegevoegd: Niels van Leur en Dennis Went. Niels van Leur is afkomstig van PwC, terwijl Dennis Went voorheen bij Integron werkte. 

Morgens, een in Leiden gevestigd adviesbureau dat middels het realiseren van ‘vooruitgangskracht’ bijdraagt aan het toekomst-klaar maken van uiteenlopende opdrachtgevers, is de laatste tijd erg actief op de arbeidsmarkt. Naast Petra van Zeeland en Raoul Tirtosentono, die kortgeleden bij in dienst traden, werden eind 2017 tevens Laura Steenbrink en Lotte Slootmaekers gecontracteerd. Sindsdien zijn wederom twee professionals gestart binnen het team: Dennis Went en Niels van Leur.

Niels van Leur

Van Leur werkte voorheen voor Big Four-kantoor PwC, waar hij bijna vier jaar lang de rol van Senior Consultant Pensions vervulde. In die hoedanigheid zette hij zich in voor de afdeling Pension, Actuarial & Insurance Services, en werkte onder meer aan verschillende maatschappelijke advies- en verandertrajecten voor verzekeraars, pensioenfondsen en -uitvoerders en andere ondernemingen. Zo deed hij brede ervaring op bij verzekeraar VIVAT, waar hij verantwoordelijk was voor het verbeteren van werkprocessen en het creëren van focus op kernwerkzaamheden. Van Leur bracht de knelpunten van bestaande werkprocessen in kaart en ontwierp en implementeerde samen met medewerkers verbeterhandelingen. Voor zijn tijd bij PwC werkte Van Leur ook enkele maanden bij First Pension, waar hij het jaarlijkse 'Universum'-onderzoek uitvoerde naar de financiële performance van de grootste pensioenfondsen van Nederland.

Van Leur is ruimschoots academisch geschoold. Tijdens zijn bachelor International Business aan de Universiteit van Tilburg studeerde Van Leur in het collegejaar 2009-2010 in het buitenland aan de Universidad Pontificia Comillas te Madrid. Daarnaast voltooide hij maar liefst drie masters: twee aan de Universiteit van Tilburg – ‘Economics and Finance of Aging’ en ‘Finance’ – en een aan de Universiteit van Amsterdam – ‘Actuarial Science and Mathematical Finance’.

Niels van Leur en Dennis Went - morgens

Sinds januari ondersteunt Van Leur als Senior Consultant diverse klanten van Morgens, waarbij hij een duidelijke visie heeft op de missie van het bureau: "Eerst stilstaan dan bewegen, dat is voor mij vooruitgangskracht. Soms even stilstaan geeft je de mogelijkheid om van een afstand te kijken naar hoe je samen als team functioneert en leert. Mensen en organisaties in staat stellen deze afstand te nemen en te reflecteren op de bestaande manier van samenwerken, vind ik ontzettend leuk.”

Van Leur geeft daarnaast aan graag het gesprek aan te gaan met opdrachtgevers over de bestaande cultuur van regels, inzichten en principes. Hij is dan ook goed te spreken over zijn nieuwe werkplek en takenpakket: “De kern van een probleem doorgronden en samen de beweging inzetten naar een gemeenschappelijke en duurzame verbetering, daar krijg ik energie van! Open, eerlijk en met veel humor”. 

Dennis Went

Dennis Went maakt zijn intrede bij Morgens vanuit onderzoeksbureau Integron, waar hij met een kleine onderbreking ruim zeven jaar werkte als Project Manager en Senior Projectmanager & Performance Consultant. De nieuwe werknemer van Morgens werkte eerder ook zo’n anderhalf jaar voor Company Life, wederom als Projectmanager. Hij begon zijn carrière bij Miatros, waar hij startte als Junior Consultant. Daar verrichtte hij ondersteunende werkzaamheden voor de reguliere projecten van het communicatieadviesbureau.

Veel jongetjes willen ooit als zij groot zijn profvoetballer worden. Went had een ietwat andere doch soortgelijke droom: hij wilde de fysiotherapeut van de Italiaanse topclub Juventus worden. Op latere leeftijd merkte hij echter dat hij de geest toch interessanter vond dan het lichaam. Daarom besloot hij een bachelor psychologie te gaan volgen aan de Universiteit van Leiden, waarna hij een master afrondde op het gebied van sociale en organisatiepsychologie Als projectmanager maakt hij gebruik van zijn specifieke academische achtergrond: “Wat zie, voel en hoor ik? Wat betekent dat voor deze organisatie en de mensen die er werken? Waar zijn de kansen om het leuker en beter te maken?”

Nu zet hij deze koers voort bij Morgens, waar hij zich als Consultant naar eigen zeggen “op strategisch, tactisch en operationeel niveau thuis voelt”, en zich samen met de rest van het team richt op het realiseren van vooruitgangskracht. Went: “Voor mij staat vooruitgangskracht voor een open blik. De drive om voor de klant, de eigen organisatie en jezelf geen genoegen te nemen met wat is, maar vooruit te kijken naar wat er meer mogelijk is.”

Hierbij spelen voor Went mensen altijd een centrale rol: “Hen te motiveren en in staat te stellen om betekenisvol te zijn voor zowel de ander als voor zichzelf, motiveert mij in de dingen die ik doe. Hieraan heb ik binnen diverse organisaties, waaronder een groot aantal hogescholen, mogen werken.” Hij legt uit dat hij medewerkers hierbij graag wijst op hun eigen verantwoordelijkheid: “Zo heb ik managementteams uitgedaagd om niet lijdzaam toe te zien, maar vanuit onderzoeksresultaten hun eigen koers te varen ten aanzien van HR-beleid. Vandaag ga ik voor beter dan gisteren en dat doe ik morgen opnieuw.”

Samen met de rest van het team zetten Van Leur en Went zich nu in voor klanten van het bureau. Morgens richt zich op diverse branches, waaronder de zorgsector, de overheid, de financiële dienstverlening, de energiebranche en het onderwijs. Recentelijk droeg het kantoor bijvoorbeeld bij aan het verbeteren van de klantgerichtheid bij Meander Medisch Centrum en, in opdracht van VNG Realisatie, bij meer dan 100 gemeenten. Ook ondersteunde het bureau binnen de zorgsector een betere uitwisseling van persoonlijke medische gegevens.