Laura Steenbrink en Lotte Slootmaekers aan de slag bij Morgens

11 december 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het team van Morgens is de afgelopen periode versterkt door twee nieuwe professionals: Laura Steenbrink is aan de slag gegaan als Junior Consultant en Lotte Slootmaekers is gestart in de functie van Office Manager.

Nadat Laura Steenbrink eerder dit jaar aan de Universiteit Utrecht haar master 'Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief' afrondde, vertrok ze voor vijf maanden naar Casablanca om daar stage te lopen bij de non-gouvernementele organisatie IDMAJ. Ze trad in die periode op als projectcoördinator en executive assistent van de directeur en gaf daarnaast in het Sidi Moumen Cultural Center Engelse les aan zowel kinderen als volwassenen. Ook gedurende haar studietijd verbleef Steenbrink al meerdere keren in het buitenland, naast dat ze toen druk was met een bestuursjaar en met stages bij EUROCLIO – de Europese vereniging van geschiedenisdocenten – en UNICRI – oftewel het United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute.

Steenbrink geeft aan dat ze veel voldoening haalde uit de tastbare resultaten die haar inspanningen opleverden in Marokko. Omdat ze deze voldoening in haar eerste baan graag wilde uitbreiden naar een groter publiek en tegelijkertijd de behoefte voelde te werken aan haar vaardigheden op het gebied van project- en verandermanagement, kwam ze bij adviesbureau Morgens terecht. Hier draagt ze sinds september als Junior Consultant bij aan Morgens’ missie om klanten vooruitgangskracht te geven.

Ze geeft aan: “Vooruitgangskracht kun je alleen maar samen bereiken. Als je je, zowel als individu als binnen een team, bewust bent van ieders kwaliteiten en tekortkomingen, kun je deze ten goede gebruiken. Hierbij zijn transparantie en openheid van groot belang. Daarnaast heb ik onder andere tijdens mijn stage bij EUROCLIO geleerd om een situatie vanuit meerdere perspectieven te bekijken. Ik heb ontdekt dat het soms verleidelijk kan zijn om te kiezen voor de meest voor de hand liggende optie, maar dat je uiteindelijk verder komt door continu kritisch te blijven kijken.”

Laura Steenbrink en Lotte Slootmaekers aan de slag bij Morgens

Voordat Lotte Slootmaekers in oktober als Office Manager aan de slag ging bij Morgens, was ze ruim twee jaar als Office & Business Manager in dienst bij Speak to Inspire NL, dat de speechschrijverspraktijk combineert met de wereld van toneel en comedy en zo “sprekers helpt het beste uit zichzelf en hun publiek te halen”. Ook deed ze zo’n drie jaar vrijwilligerswerk als Commissielid van de Oranjevereniging Leiden, waar ze medeverantwoordelijk was voor het organiseren van de jaarlijkse Koningsdag-feestelijkheden. Eerder was Slootmaekers al ongeveer achtenhalf jaar als Project Manager in dienst bij Effectory. De eerste ruim vier jaar was ze in deze rol verantwoordelijk voor de gelijktijdige organisatie van tientallen medewerkersonderzoeken en de training van nieuwe projectmanagers. In haar laatste vier jaar was ze belast met het soepel laten verlopen van de enquête-processen van internationale en multinationale klanten. “Een uitdagende baan waarin ik mijn internationale ervaring en mijn communicatie-, advies- en coachingsvaardigheden kon uitbreiden”, aldus Slootmaekers.

Voorafgaand aan haar professionele loopbaan, voltooide Slootmaekers een master in Beleid, Communicatie & Organisatie aan de VU Amsterdam en een bachelor Hogere Europese Beroepen Opleiding aan de Haagse Hogeschool. Ze laat weten met veel enthousiasme aan de slag te zijn gegaan in haar nieuwe functie bij Morgens: “Ik vind het leuk om in mijn rol als Office Manager een actieve bijdrage te leveren aan de vooruitgangskracht van Morgens. Ik krijg er energie van om verschillende projecten op te pakken en veel ballen in de lucht te houden. Als de interne organisatie op rolletjes loopt, kunnen mijn collega’s ook doen waar zij goed in zijn en staat iedereen in zijn kracht.”

Ook Morgens – dat sinds 2001 organisaties ondersteunt bij het verbeteren van processen, samenwerking en prestaties – toont zich verheugd met de komst van de twee nieuwe professionals: “Elke dag werken wij aan vooruitgangskracht voor onze klanten, maar dat kan alleen als wij ook blijven investeren in de Vooruitgangskracht van Morgens. We zijn dan ook heel blij met de komst van twee nieuwe collega's: Laura en Lotte.” Eerder dit jaar werd het team van de adviseur al aangevuld met Hidde Moerman en Jeske Gunterman en met Nicoline Klooster en Maarten van der Molen.