Morgens versterkt zich met Nicoline Klooster en Maarten van der Molen

19 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nicoline Klooster en Maarten van der Molen zijn onlangs in dienst getreden bij het Leidse management consultancybureau Morgens. Klooster is gestart als Senior Consultant en Van der Molen is aangesteld als consultant.

Nicoline Klooster (1965) heeft gedurende haar loopbaan ruime ervaring opgedaan op het gebied van innovatie en verbeteren. Voordat ze bij Morgens begon, was Klooster werkzaam als zelfstandig veranderspecialist. In die hoedanigheid hielp ze bij de implementatie van verbeteringen en innovaties voor onder meer de Nstrada Groep, waar ze consultancy-diensten leverde op het gebied van contract-risico’s en compliance. 

Tussen 2008 en 2010 was Klooster als Business Consultant in dienst bij Atos Consulting, waar ze van 2000 tot 2006 ook al de functie van Project Manager bekleedde. In de periode daartussen, van 2006 tot 2008, werkte ze als Business Developer voor adviesbureau Pentascope. Daarvoor had ze al ervaring opgedaan als Project Manager bij onder meer Capgemini (1998-1999) en Bausch Datacom (1997), nadat ze in 1991 haar carrière begon als Office Manager bij het ICT-bedrijf Expansion. Klooster studeerde Industrieel Ontwerpen in Eindhoven en Delft en volgde daarnaast gedurende haar carrière een groot aantal trainingen, onder meer op het gebied van verandermanagement, Lean management, gamification, ketensamenwerking en risicomanagement.

Nicoline Klooster en Maarten van der Molen - Morgens

Per maart is Klooster aan de slag gegaan als Senior Consultant bij Morgens, waar ze zich vooral zal richten op organisatievernieuwing, verandering (Lean) en gamification. Op de vraag wat haar ‘Vooruitgangskracht’ – een belangrijk concept in de consultancyprojecten die Morgens uitvoert bij klanten – geeft, antwoordt Klooster: “Vooruitgangskracht houdt voor mij in dat mensen blijvend worden geprikkeld om steeds opnieuw met een frisse blik naar hun eigen werk te kijken hoe ze zelf en in hun team met plezier verbeteringen of vernieuwingen kunnen aanbrengen. Dit alles vanuit de wetenschap dat wát en hoe ze dat doen, bijdraagt aan meer werkplezier en tevreden klanten.”

Net als Klooster, heeft Maarten van der Molen (1988) de afgelopen jaren uitgebreide ervaring opgedaan met het begeleiden van verander- en verbetertrajecten op het gebied van Lean management, Large Scale Interventies, leiderschap en management development. Hij studeerde af aan de Universiteit Utrecht, waar hij de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap volgde. Na de afronding van zijn studie was Van der Molen onder meer werkzaam als Trainee Organisatieverandering bij de Gemeente Haarlem en als Adviseur Bedrijfsvoering voor de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat. Tijdens zijn studie deed Van der Molen zijn eerste ervaringen in het veld op tijdens stages bij PGGM Investments en trainingsbureau De Baak.

Van der Molen is in april begonnen als consultant bij Morgens. Vanuit deze rol ondersteunt hij organisaties in de zorg, het openbaar bestuur en de financiële wereld bij de implementatie van verandertrajecten. Van der Molen helpt organisaties zich aan te passen aan een markt waarin steeds hogere eisen gelden en begeleidt teams bij verbeteringprojecten op het gebied van processen, samenwerking en communicatie. Van der Molen vertelt over zijn nieuwe functie bij Morgens: “Ik krijg veel energie van het begeleiden van mensen in het zoeken naar oplossingen voor veranderkundige problemen. Ik maak daarbij het liefst gebruik van ontwerpteams. In een kleine groep werken we aan gezamenlijke betekenisgeving over het probleem. Het is gaaf om te zien hoe een afdeling van 45 mensen met elkaar in dialoog gaat over het werk en het inzicht krijgt dat ze zélf aan het roer staan om hun werk beter te maken!”

Eerder dit jaar voegde Morgens reeds Hidde Moerman en Jeske Gunterman toe aan zijn team, respectievelijk in de functie van Senior Consultant en Consultant.