PBLQ HEC alumnus na 3 jaar terug op oude nest

21 februari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PBLQ HEC heeft de gelederen versterkt met Boudien Glashouwer. Zij is afkomstig van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, waar ze de afgelopen drie jaar leiding gaf aan de financiële afdeling. Glashouwer  is een goede bekend van PBLQ - voor die tijd werkte ze al meer dan 10 jaar voor de zakelijke dienstverlener uit Den Haag.

Boudien Glashouwer (1956) startte haar carrière bij de accountantsdienst van Amsterdam. Hierna was ze actief met het inrichten van de ICT-functie binnen Amsterdam. In 1993 maakte ze de overstap naar de Algemene Rekenkamer waar ze als projectleider onderzoek en vervangend bureauchef aan de slag ging. Ze verrichtte diverse onderzoeken op het gebied van rechtmatigheid, doelmatigheid en financieel beheer. Daarnaast coördineerde ze de IT-auditing activiteiten.

Boudien Glashouwer - PBLQ

In 2000 is Glashouwer aan de slag gegaan bij PBLQ HEC (destijds Het Expertise Centrum*) als senior adviseur. Ze was enkele jaren plaatsvervangend directeur en manager van de sector Infrastructuur. Ze adviseerde en hielp opdrachtgevers onder andere met kwaliteitsborging, procesverbetering en informatievoorziening. Begin 2011 is Glashouwer gestart bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier als Hoofd Financiën, Control en Belastingen. De drie jaar die daarop volgde heeft ze zich als change manager ingezet om de fusie van zeven waterschappen qua control en beheersing op de voorhoede van de waterschappen te brengen.

Nu keert Glashouwer dus weer terug naar PBLQ HEC. Bij het overheidsadviesbureau zal ze worden ingezet als verander- en lijnmanager, coach en docent op het gebied van bestuur, financiën en control, strategie en beleid, beheersing bedrijfsprocessen en ICT en informatisering.

Uitbreiding

Het is voor PBLQ de zoveelste versterking in korte tijd. Afgelopen maand werd Piet Hein Minnecre aangetrokken, hij maakte de overstap van branchegenoot Verdonck, Klooster & Associates. En eind vorig jaar werd het team uitgebreid met Paul Deurvorst (stapte over van Altran) en Martin Meijerink (werkte hiervoor voor het ministerie van Algemene Zaken op St. Maarten). Ook in de top van PBLQ werd extern talent aangetrokken. Sinds 1 januari van dit jaar geeft oud-PvdA politica Marjanne Smit als bestuursvoorzitter leiding aan het adviesbureau.

* PBLQ  is medio 2012 ontstaan uit de fusie tussen Het Expertise Centrum (HEC), ROI en Zenc.