Ex PvdA politica Marjanne Sint bestuursvoorzitter PBLQ

20 december 2013 Consultancy.nl

Oud-PvdA politica Marjanne Smit treedt per 1 januari 2014 aan als bestuursvoorzitter van PBLQ. Zij vervangt de aftredende Jacques Wallage, ook een voormalig politicus van PvdA-huize.

Marjanne Sint studeerde macro-economie aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels kan de econoom buigen over een imposante carrière. Ze bekleedde tal van beleidsfuncties bij ministeries, en ging aan de slag bij het weekblad Intermediair. Bij het carrière magazine ontwikkelde ze zich tot hoofdredactrice. In 1987 werd Sint benoemd tot voorzitter van de PvdA.

Circa vier jaar later trad ze in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken als directeur Interbestuurlijke Betrekkingen en Informatievoorziening. Vervolgens werd Sint in 1995 gemeente-secretaris in haar geboortestad. Hierna ging ze aan de slag als secretaris-generaal van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu-beheer. Sinds 2007 is Sint voorzitter van het Raad van Bestuur van de Isala-klinieken in Zwolle. Begin volgend jaar legt zij die functie neer.

Marjanne Sint bestuursvoorzitter PBLQ

In het bestuur van PBLQ zitten diverse vertegenwoordigers vanuit de publieke sector, de wetenschap en het bedrijfsleven. Sint wordt de tweede topvrouw in het bestuur – eerder dit jaar werd mede bestuurslid Claudia Zuiderwijk-Jacobs door Management Scope benoemd tot een van de 50 machtigste zakenvrouwen van Nederland. Algemeen Directeur van het adviesbedrijf is Leo Smits, voormalig topman van Getronics Consulting (tegenwoordig KPN Consulting) en directielid van Berenschot.

Adviesbureau PBLQ ondersteunt publieke organisaties met advies, opleidingen en onderzoek. PBLQ, medio 2012 ontstaan uit de fusie tussen Het Expertise Centrum (HEC), ROI en Zenc, heeft zo’n 150 werknemers verspreid over kantoren in Den Haag, Amsterdam en Groningen.

Nieuws

Meer nieuws over