&samhoud media produceert NUtalk: Sotsji Winterspelen

06 februari 2014 Consultancy.nl

Van 7 tot en met 23 februari 2014 worden in het Russische Sotsji de 22ste Olympische Winterspelen gehouden. Vanaf morgen zendt NU.nl dagelijks een olympische talkshow uit waarin vooruit wordt gekeken naar de belangrijkste gebeurtenissen van de dag. Het programma wordt geproduceerd door &samhoud media, de nieuwste tak van consultant Salem Samhoud en zijn zoon, Jip Samhoud.

In 1989 richtte Salem Samhoud zijn eigen adviesbureau op: &samhoud werd geboren. Inmiddels heeft het advieskantoor naast Utrecht ook vestigingen in Zurich (ontstaan in 2013 na Joint Venture met Conavis) en Kuala Lumpur (begin 2011 opgericht)*. In de afgelopen jaren besloot Samhoud om zijn activiteiten te diversifiëren. Hij koos opmerkelijk genoeg voor de restaurant wereld – en na een ‘pilot’ in t’Brouwerskolkje in Overveen besloot Samhoud om medio 2012 een eigen restaurant in Amsterdam te openen. &samhoud places – zoals de eetgelegenheid annex lounge bar wordt genoemd – lijkt tot dusver een succes. Naast de twee Michelin sterren die het recent in de wacht wist te slepen kan het buigen over een reeks van positieve recensies van vooraanstaande foodexperts.

NUtalk Winterspelen

Van eten naar mediaproductie

Zo te zien heeft het succes van &samhoud places ondernemer Samhoud aangestoken om het aantal ventures verder uit te breiden, want nu blijkt dat hij niet zo lang geleden ook de markt voor mediaproducties heeft betreden. Zijn kersverse unit, omgedoopt tot ‘&samhoud media’ – kan inmiddels rekenen op de eerste opdracht. Samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea, een goede bekende van Samhoud’s consultancytak, verzorgt het productiebedrijf dagelijks een olympische talkshow die op werkdagen vanaf 6.30 uur op NU.nl te zien is. De opnames vinden plaats in &samhoud places** en de presentatie ligt in handen van oud-zwemmer en olympisch medaillewinnaar Johan Kenkhuis.

NUtalk: Winterspelen, zoals het sportprogramma door het leven gaat, geeft bezoekers beknopt inzicht in een aantal gebieden. Naast de belangrijkste ontwikkelingen op sportgebied, houdt de olympische gids ook scherp in de gaten wat sporters en supporters op social media doen. Zo worden de mooiste foto’s, video’s en meest bijzondere en opvallende tweets gepresenteerd en geeft de redactie suggesties wie het de moeite waard is om te volgen op bijvoorbeeld Twitter, Instagram en/of Facebook. Daarnaast staat het programma via Skype in contact met verslaggevers en sporters in Sotsji.

Jip Samhoud - &samhoud Media

“Ik geloof erg dat de toekomst van media online ligt. Alles laat zien dat we midden in de verschuiving van traditionele tv naar online zitten” aldus Jip Samhoud, zoon van Salem Samhoud en oprichter van &samhoud media. Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl, vult aan: “Met dit programma bieden we onze 3,5 miljoen dagelijkse bezoekers tijdens de Spelen iets bijzonders. NUtalk: Winterspelen is niet alleen de nieuwsupdate die mensen van NU.nl gewend zijn, het is ook een gids voor de dag die zorgt dat je niets hoeft te missen".

Bekijk onderstaand YouTube video voor meer informatie over NUtalk: Winterspelen.

  

* Jarenlang had &samhoud ook een filiaal in Madrid, deze werd uiteindelijk in 2011 gesloten na teleurstellende resultaten.

** Het is niet de eerste keer dat & samhoud places wordt gebruikt voor opnames van een programma. Vorig jaar werd het restaurant gebruikt als decor voor ‘Het Diner’, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Herman Koch.

Nieuws

Meer nieuws over