&samhoud gaat samenwerking aan met restaurant

20 juni 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Adviesbureau &samhoud is een samenwerking aangegaan met tweesterrenrestaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen. Met de samenwerking willen beide bedrijven twee verschillende werelden combineren om gezamenlijk te werken aan meer ‘verbinding’. Als onderdeel van de samenwerking verhuist het restaurant naar Amsterdam en wordt de naam veranderd naar &Moshik.

De opening van &Moshik in Amsterdam, genoemd naar de chef-kok Moshik Roth, staat gepland voor juni 2012. &Moshik gaat zich volgens het adviesbureau “toeleggen op innovatie in de gastronomie om bijzonder en hoogwaardig eten toegankelijk te maken voor minder bedeelden in de samenleving”.

Tweesterrenkok Moshik Roth: “In de 10 jaar dat ik professioneel kook heb ik twee Michelinsterren gekregen. Maar ik wil nog veel meer. Ik wil dat veel meer mensen kennis kunnen maken met bijzonder eten, in ziekenhuizen, in verzorgingshuizen. Ik wil dat mensen bewuster gaan eten. Ik wil met mijn talent bijdragen aan een betere wereld. Dus zelfs zo ver gaan dat ik met mijn kennis en creativiteit een bijdrage kan leveren aan voedselproblemen buiten onze landsgrenzen.”

Salem Samhoud, oprichter van &samhoud, over de samenwerking: “Hoe creëer je waarde voor mensen? Hoe kun je de wereld een beetje beter maken? Wat zijn de gewone ongewone dingen die je kunt doen? Moshik en ik willen hetzelfde: uitblinken in wat we doen en er iets goeds mee realiseren. We willen het beste restaurant ter wereld realiseren, we willen bijdragen aan de voedselproblematiek in de wereld en we willen mensen verbinden. Dat laatste doen we door op verschillende locaties in de wereld plekken creëren waar restaurant, lounge, café en werkplekken gecombineerd worden. &Moshik in Amsterdam is de eerste van die locaties.”