&samhoud places vormt decor voor de film Het Diner

16 november 2012 Consultancy.nl

In oktober 2013 brengt de Nederlandse TV producent Eyeworks de film ‘Het Diner’ uit, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Herman Koch. De regisseur van de film, Menno Meyjes, heeft het restaurant ‘&samhoud places' uitgekozen als het decor voor de restaurantscènes van de film.
 
&samhoud places
Het restaurant '&samhoud places' is een initiatief van de oprichter van adviesbureau &samhoud (Salem Samhoud) en chef Moshik Roth (ex-'t Brouwerskolkje). In juni 2011 maakte Samhoud en Roth hun plannen bekend om een restaurant te openen in Amsterdam. Voor de opening waren marketeers nog skeptisch over &samhoud places, met name doordat er onvoldoende verband zou bestaan tussen een toprestaurant en een adviesbureau. Op 18 augustus opende &samhoud places haar deuren voor het eerst aan het grote publiek. De eerste reviews van het restaurant door o.a. de Telegraaf, de Volkskrant en de website Iens.nl zijn erg positief.

Samhoud Places
 
In een reactie op de uitverkiezing zegt Moshik Roth het volgende: "Uiteraard vind ik het een eer dat deze film bij ons wordt opgenomen en dat we daarmee als filmlocatie mogen dienen! Ik hoop mensen met gastronomie te inspireren en te verbinden”.
 
Het Diner
Het boek ‘Het Diner’ kwam in 2009 uit en betekende de grote doorbraak van Koch als schrijver. Van de roman van Herman Koch werden meer dan 650.000 exemplaren verkocht en ‘Het Diner’ won in 2009 de NS Publieksprijs. Ook internationaal is het boek een groot succes en verschijnt het in meer dan twintig landen, waaronder Engeland en de Verenigde Staten.
 
In Het diner gaan twee echtparen een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. Hun twee zonen zouden iets gruwelijks op hun geweten hebben.
 
De hoofdrollen in Het Diner worden vertolkt door Thekla Reuten, Jacob Derwigen, Kim van Kooten en Daan Schuurmans. 

Nieuws

Meer nieuws over