&samhoud laat sollicitanten voetballen voor contract

10 september 2013 Consultancy.nl
Profiel

Adviesbureaus doen steeds meer moeite om op te vallen bij toptalent. Zo krijgen studenten snoepreisjes aangeboden, worden er ‘women-only’ evenementen georganiseerd voor vrouwelijke kandidaten en kunnen toekomstige adviseurs op steeds meer bijzondere manieren kennismaken met hun potentiële werkgevers. Afgelopen vrijdag was een voorbeeld van zo’n innovatief recruitmentevent: &samhoud liet sollicitanten al voetballend hun sollicitatieprocedure doorlopen.

&samhoud en sport
Het besluit om sport te introduceren binnen het recruitmentproces werd volgens Salem Samhoud, de oprichter van het consultancybureau, geïnspireerd door de natuurlijke fit tussen &samhoud en sporters. “We hebben goede ervaringen met mensen die op hoog niveau sporten”. Onlangs trad bijvoorbeeld voormalig topzwemster Marleen Veldhuis in dienst bij &samhoud.

Samhoud - Consultancy

"Onze ervaring is dat mannelijke voetballers en vrouwelijke hockeyers het beste bij ons passen” voegt Samhoud toe. Doordat &samhoud met name op zoek is naar mannelijke adviseurs – zo’n 60% van de huidige werknemers bestaat uit vrouwen – viel de keuze op een voetbaltoernooi. “Competitie is een goede manier om het beste uit jezelf te halen, te presteren en constant doelgericht te blijven; eigenschappen die we ook zoeken in toekomstige medewerkers” aldus Samhoud.

Voetballend solliciteren
Afgelopen vrijdag kwamen 16 mannelijke sollicitanten bijeen voor de bijzondere recruitmentevent. Ze zijn de dag gestart met een kennismakingsronde en een introductie over de filosofie van het organisatieadviesbureau, vervolgens zijn ze uiteen gegaan in subgroepen om dieper in te gaan op de aanpak van &samhoud en om een aantal klantcases te bespreken. In de middag zijn de groepen uiteen gegaan voor een teamopstelling- en tactiekbespreking en begonnen ze aan het voetbaltoernooi.

Samhoud - voetbaltoernooi

Na het voetbalspel hebben de kandidaten een individueel gesprek gehad met een (senior) consultant van &samhoud. Vervolgens hebben de kandidaten nog twee wedstrijden gespeeld tegen collega's van &samhoud, waarvan aansluitend nog een finalewedstrijd. De dag is afgesloten met een prijsuitreiking.

4 kandidaten naar derde ronde
In een reactie aan Consultancy.nl laat &samhoud weten dat de dag succesvol is verlopen. Van de 16 sollicitanten zijn er 4 kandidaten geselecteerd die door zijn gaan naar derde ronde gesprekken, die binnenkort zullen plaatsvinden.