Ecorys partner Marcel Canoy zoekt sponsor via Twitter

12 juli 2013 Consultancy.nl

Marcel Canoy, partner bij adviesbureau Ecorys, gerenommeerd econoom en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg heeft via Twitter gepoogd sponsors te vinden nadat zijn hoogleraarschap is teruggebracht naar een nulurencontract.
 
Via Twitter verstuurde Canoy onlangs een bericht waarin hij zei: ‘Even een gekke oproep. De nza (Nederlandse Zorgautoriteit, red.) financierde mijn leerstoel, wilde verder maar mocht niet van vws (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, red.) Ik zoek een nieuwe sponsor. Canoy werkte sinds 2008 een dag per week aan de Universiteit van Tilburg. Hij leidde o.a. in de periode 2008-2012 diverse onderzoeken waarin concurrentie van zorgmarkten centraal stond. De Nederlandse Zorgautoriteit,  die het kabinet bijstaat met advies omtrent zorgregelgeving gaf de opdracht voor deze onderzoeken. Canoy is zijn titel hoogleraar niet kwijt, maar is door het nulurencontract, dat uit bezuinigingsoverwegingen is ingesteld, nu in feite niet als hoogleraar werkzaam aan de Universiteit van Tilburg. Over de kosten van zijn leerstoel laat de bijzonder hoogleraar niets los.
 
Marcel Canoy - Ecorys

Twitteraar

Dat Canoy via Twitter de oproep heeft gedaan is niet vreemd aangezien de hoogleraar veel op twitter actief is. Volgens hem is het trouwens ook niet ongewoonlijk voor een hoogleraar om zelf geldschieters te zoeken. Hoewel hij voorlopig nog geen sponsoren heeft gevonden heeft zijn tweet wel veel reacties gekregen.
 
Onlangs werd ook bekend dat Canoy columnist bij het Financieele Dagblad is geworden.

Nieuws

Meer nieuws over