Ecorys partner Marcel Canoy columnist bij het FD

28 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Financiele Dagblad (FD) heeft Marcel Canoy, hoofdeconoom en partner bij adviesbureau Ecorys, aangesteld als vaste columnist. Canoy schrijft vanaf volgende week wekelijks een column op het snijvlak van economie en politiek. Hij vervangt Martin Visser, wiens laatste column afgelopen maandag is verschenen.

Marcel Canoy is sinds 2008 senior partner bij Ecorys. Hij is tevens directeur van de onderzoeksafdeling van het adviesbureau uit Rotterdam. Voor Ecorys werkte hij als economisch adviseur bij de denktank van de Europese Commissie [Bureau of European Policy Advisers (BEPA)] en bekleedde hij diverse functies bij het Centraal Planbureau. Naast zijn werkzaamheden voor Ecorys is Canoy ook deeltijdhoogleraar Economie en Regulering van de Zorg aan de Tilburg University.

Canoy zal in zijn wekelijkse column op de Opiniepagina schrijven over thema’s op het snijvlak van economie en politiek. Hij zal ook regelmatig over de grenzen van de economie uitkijken en uitwijken naar andere vakgebieden. Canoy’s eerste column verschijnt op maandag op 1 juli. Andere bekende FD columnisten zijn eurocommissaris Neelie Kroes, macro-econoom Mathijs Bouman, Annemarie van Gaal (ondernemer en investeerder), FD-redacteur Pieter Couwenbergh en Alex Otto (Chief Investment Officer van Delta Lloyd Asset Management).

Het schrijven van een column / opiniestuk wordt niet nieuw voor Canoy. Sinds april dit jaar levert hij een reguliere bijdrage aan het platform Economie.nl, dat recent is gelanceerd door diverse topeconomen en Ecorys. Ook is hij een veelgevraagd spreker en kennisbron voor journalisten op de radio, televisie en in de geschreven pers. Zo publiceerde hij het afgelopen jaar diverse keren over tal van onderwerpen in NRC Handelsblad, De Volkskrant, Trouw en het Financieele Dagblad.