Ecorys en topeconomen lanceren website Economie.nl
Laatste nieuws
-
Bedrijven ondervinden veel belemmeringen bij blockchain implementatie
-
Galan Groep: Kritiek op HSD en relatie met gemeente Den Haag is ongegrond
-
Twynstra Gudde ontwikkelt blauwdruk voor Foodlab in de Hoeksche Waard
-
Wat is agile organiseren en een overzicht van agile werkwijzen
-
Fusie- en overnameactiviteit in de schoonmaakbranche flink op stoom
-
Lysias adviseur Miranda Ebbekink nieuwe projectleider MVI-E-Brigade
-
Young professional vindt uitdagend werk belangrijker dan salaris
-
Deze tien dealmakers kunnen voorlopig niet stuk in M&A land
-
AT Osborne helpt Radboud Universiteit met oplevering van nieuw faculteitsgebouw
-
CGI zoekt 250 young digitale professionals voor nieuwe IT-adviestak
In het buitenland is het fenomeen al bekend, maar nu krijgt Nederland er ook een: een blog waar vooraanstaande economen hun visie geven op economische en actuele thema’s. Negen topeconomen hebben zich verbonden aan de website Economie.nl, waaronder initiatiefnemer Marcel Canoy (hoofdeconoom van Ecorys en hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg). De site heeft de doelstelling om hét podium te worden voor economie en beleid.
Economie.nl is eigendom van Ecorys - het adviesbureau heeft ESB het recht gegeven gebruik te maken van de domeinnaam – zo zullen bijvoorbeeld alle ESB-artikelen worden doorgeplaatst op de website. Daarnaast is er een volledige economie-agenda en een ‘wie-is-wie in economie’ rubriek.
Topeconomen
Economen die zich hebben aangesloten bij Economie.nl zijn Eric Bartelsman (Vrije Universiteit), Arnoud Boot (Universiteit van Amsterdam), Marco Haan (Universiteit van Groningen), Lex Hoogduin (Universiteit van Amsterdam), Bas Jacobs (Erasmus Universiteit), Thijs Knaap (APG), en Sweder van Wijnbergen (Universiteit van Amsterdam) en Sandra Phlippen van het vakblad Economisch Statistische Berichten (ESB). De economen zijn vrij in hun onderwerpkeuze.
Gezamenlijk platform
Volgens Canoy is het van grote toegevoegde waarde dat topeconomen hun meningen op een platform kunnen presenteren: “Diverse economen hebben wel hun eigen blog, maar daar komen ze door drukke werkzaamheden vaak maar weinig aan toe. Op Economie.nl willen we dagelijks een nieuwe bijdrage”.