&samhoud wil 75k losgeld terug van familie Moodliar

16 oktober 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd

&samhoud wil het losgeld dat het dit voorjaar betaalde aan de kidnappers van een kind van een toenmalige werknemer terugvorderen. Volgens de familie Moodliar zijn ze niet in staat om het bedrag terug te betalen en handelt de oprichter van &samhoud, Salem Samhoud, uit “rancune”. Dat blijkt uit een rechtszaak tussen het adviesbureau en de familie Moodliar.
 
Eind april werd Nayati Moodliar (13), de zoon van &samhoud adviseur Sham Moodliar, voor het oog van verschillende klasgenootjes ontvoerd in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Kort daarna maakte de kidnappers bekend aan de familie Moodliar dat ze €75.000 losgeld eiste. Na 5 dagen betaalde het Utrechtse consultancykantoor €75.000 aan losgeld en werd Nayati door de kidnappers vrijgelaten.
 
Moodliar financieel aan de grond
In de rechtszaak geeft de familie aan dat ze niet in staat zijn om het bedrag terug te betalen: “Mijn cliënten zitten financieel en emotioneel al compleet aan de grond zitten", aldus advocaat Gé Lieshoud. Daarnaast betaalde &samhoud het bedrag volgens de advocaat uit eigen beweging: “De familie heeft er niet om gevraagd en er zijn ook geen overeenkomsten gesloten met betrekking tot de constructie” aldus de advocaat.
 
Rancune
Daarnaast suggereerde de advocaat van Moodliar dat Samhoud handelt uit rancune: “Ondernemer Salem Samhoud lijkt te handelen uit een soort onbegrijpelijke rancune tegen mijn cliënten”. Ook de familie zelf reageerde onthutst: “Onze zoon heeft nog steeds ernstige psychische problemen door de kidnap, we zijn ons huis kwijt en we hebben geen cent meer. Samhoud wil ons kapotmaken" aldus de familie Moodliar.
 
Salem Samoud reageert zelf niet op de zaak omdat “de zaak bij de rechter ligt”.
 
Familie Moodliar
Het gezin Moodliar is van oorsprong Zuid-Afrikaans maar hebben tegenwoordig de Nederlandse nationaliteit nadat ze al meer dan elf jaar hebben gewoond in Son en Breugel. Het gezin is twee jaar geleden voor twee jaar uitgezonden naar Maleisië – vader Sham verhuisde om de oprichting van een nieuw kantoor van &samhoud in Kuala Lumpur vorm te geven.