Ontvoerde zoon van &samhoud adviseur weer terecht

03 mei 2012 Consultancy.nl

De Nederlandse jongen Nayati Moodliar (12), de zoon van &samhoud adviseur Sham Moodliar, is weer terecht. Dat hebben zijn ouders naar buiten gebracht. Zowel de ouders als de Nederlandse ambassade geven geen verdere informatie over de achtergronden van de plotselinge vrijlating van Nayati en over de toedracht van zijn ontvoering.

Nayati Moodliar werd afgelopen vrijdag voor de ingang van zijn school ontvoerd in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Getuigen zagen hoe de jongen door drie gemaskerde mannen in een auto met valse kentekenplaten werd getrokken en werd meegenomen. Na bekendmaking kreeg de familie Moodliar veel media steun en onder meer via internet bijval van duizenden mensen.

“We zijn ontzettend blij jullie te kunnen meedelen dat Nayati weer thuis is bij ons. Hoewel het een traumatische tijd voor hem moet zijn geweest, lijkt hij in goeden doen te zijn. Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe trots we op hem zijn dat hij dit alles heeft doorstaan”, schrijven de ouders. De familie Moodliars laten weten dat zij veel steun hadden van hun vrienden en ‘van mensen over de hele wereld’.

Familie Moodliar
Het gezin Moodliar is van oorsprong Zuid-Afrikaans maar hebben tegenwoordig de Nederlandse nationaliteit nadat ze al meer dan elf jaar hebben gewoond in Son en Breugel. Het gezin is anderhalf jaar geleden voor twee jaar uitgezonden naar Maleisië – vader Sham verhuisde om de oprichting van een nieuw kantoor van &samhoud in Kuala Lumpur vorm te geven.

Nieuws