LCG voegt De Interim Club toe aan ecosysteem voor verandering

12 januari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Advies- en trainingsbureau LCG heeft een nieuw label gelanceerd: De Interim Club.

Onder het nieuwe label gaat LCG opdrachtgevers helpen met het invullen van interimrollen, zowel in de lijnomgeving als voor de uitvoering van programmamanagementrollen.

De Interim Club richt zich op interimposities in het hogere echelon van klantorganisaties. “Onze interimleiders hebben zich namelijk bewezen als chief operations officer of operationeel leiders, veelal in lean- en agile-transities”, legt Marleen van Beekhoff uit, als partner verbonden aan de interimpraktijk.

LCG voegt De Interim Club toe aan ecosysteem voor verandering

Officieel is De Interim Club per 1 december 2022 gestart. Maar LCG is zeker geen nieuwkomer in het interimvak. “In ons werk als veranderconsultants zagen we bij klantorganisaties altijd wel de vraag naar interimrollen voorbijkomen”, aldus Van Beekhoff. “Als we dan een match zagen met een van onze collega’s, vulden we die rol in. Dat deden we er altijd gewoon ‘even bij’. We denken dat de tijd rijp is om dit professioneler aan te pakken.”

Aan de basis van De Interim Club staan vijf founding partners. Naast Van Beekhoff gaat het om Willem Hendrik Gispen, Jaap Brouwer, Martine Oegema en Arian Lodder. De medeoprichter van LCG, Martijn van Laak (hij richtte het bureau op samen met twee compagnons), is samen met Van Beekhoff aanjager van het initiatief.

“We zien dat organisaties continu in beweging zijn”, zegt Van Laak. “De omgeving waarin ze opereren wordt steeds kritischer en de snelheid van veranderingen steeds hoger. Soms ontbreekt het in organisaties aan de juiste leider, met de juiste vaardigheden op de juiste plek. Dit is waar De Interim Club organisaties bij kan helpen.”

Daarbij zal De Interim Club, waar nodig, nauw optrekken met de andere labels van LCG. Dat is meteen ook een grote kracht van de groep, en “hoe we ons kunnen onderscheiden”, aldus Van Laak.

“Dankzij het ecosysteem waar we onderdeel van zijn, hebben we direct toegang tot andere diensten die we waar nodig kunnen inzetten in onze interimklussen”, legt hij uit. “Denk aan leiderschapscoaches, teamcoaches, data-analisten, communicatie-experts, makers van creatieve events en lean- en agile-experts. Kortom, onze interimmers kunnen putten uit alles wat een organisatie helpt om blijvende impact te maken.”

Sinds de oprichting in 2009 is LCG uitgegroeid tot een team van 65 professionals. De Interim Club wordt het vijfde label van de groep, naast LCG (advisering en training), Bruismakers (creatief bureau voor bedrijfsevenementen), SchoolvoorCoaching (opleidingspraktijk voor coaching, team- en leiderschapsontwikkeling) en Connector (digitaal leerplatform voor lean- en agile-transities).

Dit ecosysteem biedt De Interim Club ook voordelen op de arbeidsmarkt. Van Laak: “Zeer ervaren professionals willen hun ondernemerschap behouden, daarom is De Interim Club opgericht in een coöperatieve vorm. Tegelijkertijd willen ze ook meer als team optrekken – ons model doet daar recht aan. Dat maakt dat ze zich aangetrokken voelen tot LCG.”

De komende maanden verwacht De Interim Club meer partners en interimmers aan het netwerk toe te voegen.