Young Advisory Group opgericht door studenten

18 november 2010 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee studenten van de De Rijksuniversiteit Groningen hebben Young Advisory Group (YAG) opgericht, een management consultancy gerund door studenten. Volgens de oprichters, Paul Geurts van Kessel en Reinier Schneider, is er nog veel behoefte bij het MKB voor een sparringspartner en benaderbaar extern advies. Young Advisory Group heeft twee kantoren geopend, in Groningen en in Rotterdam.

De initiatiefnemers besloten om Young Advisory Group op te richten omdat ze vinden dat het bedrijfsleven meer gebruik kan maken van academische toppers. “Op universiteiten lopen er genoeg slimme studenten met de juiste achtergrond die van zeer veel toegevoegde waarde kunnen zijn voor veel ondernemingen. Waarom maakt het bedrijfsleven niet goed gebruik van de toekomstige toppers?” aldus mede-oprichter Paul Geurts. Over de toegevoegde waarde van YAG zegt mede-oprichter Reinier Schneider het volgende: “Wij bieden het bedrijfsleven een prachtig alternatief op de huidige advieswereld. Met een professioneel team leveren wij advies tegen een prijs-kwaliteits verhouding waar veel bedrijven van schrikken”.

De oprichters hebben de ambitie om binnen een jaar een nieuwe vestiging te openen in andere steden.

Samenwerking met Roland Berger en Berenschot
Young Advisory Group heeft een partnership afgesloten met Berenschot en Roland Berger Strategy Consultants. Consultants van de gerenommeerde adviesbureaus gaan periodiek junior adviseurs van YAG trainen op consultancy- en communicatievaardigheden.

Studenten adviesbureaus
In de afgelopen jaren zijn adviesbureaus bestaande uit studenten sterk in opkomst. In 2009 hebben twee studenten De Kleine Consultant opgericht, inmiddels heeft het consultancykantoor vestigingen in drie universiteitssteden. En UniPartners, een netwerk van academische adviesbureaus, is in 15 Europese landen actief. De Nederlandse vestiging heeft ruim 50 studenten die worden ingezet als consultants.