Boer & Croon opleiding levert 19 zorgbestuurders op

30 juli 2012 Consultancy.nl

De opleiding ‘Succesvol Besturen van Ziekenhuizen’ van Boer & Croon en Sioo blijkt een groot succes. Volgens de initiatiefnemers heeft deelname aan de opleiding voor 19 van de 48 deelnemers geleid tot een nieuwe bestuursfunctie in een ziekenhuis of in aangrenzende sectoren.

Boer & Croon is een expert op het gebied van de zorg. Zie ook de recente berichten:
- Boer & Croon: Meer fusies en overnames in zorgsector  
- Boer & Croon: Te veel businessmodellen in GGZ markt  
- Boer & Croon ontwikkelt visie 1001 Zorgoplossingen  

Daarnaast worden Boer & Croon adviseurs regelmatig gevraagd om op interim basis bestuursfuncties in de zorg te vervullen. Zo betaalden twee ziekenhuizen in 2010 en 2011 circa €700.000 aan fees voor Rinus van Riel, Associé bij Boer & Croon. En Jeroen van Roon, Managing Partner Healthcare Consulting, is medio juli door het Rode Kruis Ziekenhuis benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

Nieuwe bestuurders
De opleiding speelt in op de groeiende vraag naar sterke bestuurders in de ziekenhuissector. Nicole Edelenbos, partner bij Boer & Croon: “De negen maanden durende invitational course loopt op het moment voor de vierde keer. Het is een groot succes en heeft geleid tot veel nieuwe bestuurders in zowel ziekenhuizen als andere gerelateerde instellingen”, verklaart Nicole Edelenbos, partner bij Boer & Croon. “Met deze opleiding leveren we een bijdrage aan het voortbestaan van kwalitatief hoogstaande zorg in Nederland. We zien de nieuwe bestuurders als zuurstof voor de toekomst.”

Besturing van ziekenhuizen
Deelnemers aan het programma onderzoeken en doorgronden in workshops ontwikkelingen in en rond de ziekenhuissector en de bestuurlijke vraagstukken die daarbij komen kijken. De nadruk ligt op het eigen handelen, op het eigen repertoire, stelt Boer & Croon. Deelnemers raken thuis in de complexiteit van de besturing van ziekenhuizen en in de uitdagingen waar bestuurders in deze sector mee te maken krijgen. Er is aandacht voor de verschillende arena’s, het zindelijk hanteren van macht, omgang met verschillende beroepsculturen, interventies op microniveau, financiën, netwerksturing, omgang met toezicht en inspectie. Het leertraject is de opmaat naar een community waar (toekomstige) bestuurders ook na de opleiding inspiratie en feedback vinden.

Langdurige zorg
Naast de bestaande opleiding ‘Succesvol Besturen van Ziekenhuizen’ lanceerde Boer & Croon in juli vorig jaar ook de opleiding ‘Besturen en vernieuwen in de zorg’. Anders dan de bestaande opleiding concentreert de nieuwe leergang zich op de langdurige zorg. De opleiding duurt tien maanden en is bestemd voor mensen met diverse achtergronden; managers van buiten en binnen de zorg.

Nieuws

Meer nieuws over