Complete inboedel van BoerCroon online geveild

02 januari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin oktober 2014 werd de adviesmarkt opgeschrikt door het nieuws over het faillissement van BoerCroon. Als gevolg daarvan wordt op dit moment – tot en met aanstaande donderdag  - diens gehele inventaris online geveild.

In oktober vorig jaar werd bekend dat het gerenommeerde consultancybureau BoerCroon failliet was gegaan, mede toe te schrijven aan de noodlijdende consultancy activiteiten. In de dagen voorafgaande aan het faillissement probeerde het management het kantoor nog te verkopen aan Deloitte of KPMG, tevergeefs; een faillissement was niet meer af te wenden. Wel wisten de gezonde onderdelen van het adviesbedrijf een doorstart te maken. De interim management praktijk is verder gegaan met een team van zo’n 55 medewerkers en ruim 70 associés en de M&A tak van BoerCroon is ondergebracht in een aparte divisie – genaamd BoerCroon Corporate Finance, die eind 2014 overigens nog behoorde tot de top 10 meest aanbevolen corporate finance bureaus van ons land.

BoerCroon kantoor

Ter afwikkeling van het faillissement heeft de curator de gehele inventaris van BoerCroon ter veiling aangeboden via het Amsterdamse veilingkantoor Troostwijk Veilingen. Tot 8 januari kunnen geïnteresseerden online terecht voor onder meer diverse design meubelstukken en ICT-apparatuur van het bureau. Een zo hoog mogelijke omzet wordt nagestreefd voor de curator en de diverse schuldeisers, waaronder ING. “Het is onze opdracht om een zo hoog mogelijke hameromzet te realiseren ten behoeve van de curator en schuldeisers. De inboedel omvat een paar zeer aardige stukken. Ik denk dat deze zeker interessant zijn voor bijvoorbeeld de kunst waaronder een markante stoel welke altijd bij de ingang heeft gestaan," aldus Jeroen Bolweg, veilingmeester bij Troostwijk.

BoerCroon Consulting
Na het faillissement besloten enkele voormalig BoerCroon Consulting partners voor zichzelf te beginnen, ook heeft een groep adviseurs zich herenigd in RevelX. Het bureau werd medio 2014 opgericht door voormalig BoerCroon partners Eric de Groot en René Jongen, en in de afgelopen maanden hebben vijf voormalig collega’s zich aan het bureau verbonden: Jeroen van der Vlugt, Marc Douma, Jeroen Schutz, Tim Strengers en Matthijs Groeneveld. RevelX is gespecialiseerd in commerciële vraagstukken, waaronder het ontwikkelen van groeistrategieën, het versnellen van productontwikkeling en de implementatie van sales & marketing transformaties.