Top 10 meest aanbevolen Corporate Finance bureaus

04 november 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De grote Nederlandse banken – ABN Amro, ING en Rabobank – leveren volgens Nederlandse managers de beste corporate finance dienstverlening van het land. De top 10 van corporate finance specialisten wordt verder gedomineerd door de M&A praktijken van adviesbureaus.

Jaarlijks doet zakenblad Management Team onderzoek naar de beste financiële dienstverleners van Nederland. Het onderzoek – genaamd MT Finance – vergelijkt de kwaliteit van de dienstverlening van banken, zakelijke dienstverleners en overige financiële dienstverleners in 10 categorieën*. In de categorie ‘Corporate Finance’ staan, net als voorgaande jaren, de drie grootbanken bovenaan, gevolgd door diverse gerenommeerde consultancybureaus.

Een overzicht van de top 10 meest aanbevolen Corporate Finance dienstverleners:

Top 10 Corporate Finance bureaus

Rangschikking o.b.v. % managers dat dienstverlener zou aanbevelen (n=165)

ABN Amro komt als algehele winnaar van de MT Finance uit de bus – de bank staat op #1 in maar liefst 5 van de 10 categorieën. Kijkend naar de bankensector, dan is de Rabobank in vergelijking met enkele jaren geleden wat weggezakt, terwijl de ING met een comeback bezig is. Andere categoriewinnaars zijn Rabobank (Cash Management; Leasing), Deloitte (Accountancy), Achmea (Verzekeringen) en Nationale Nederlanden (Pensioenen).

* Financiering, Corporate Finance, Cash Management, Credit Management & Factoring, Asset Management, Leasing, Risk Management, Accountancy, Verzekeringen en Pensioenen.