Acht adviesbureaus in Top 50 Beste Eerste Werkgevers

26 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Carrièrespecialist Memory Group heeft de 2014 editie van zijn ‘First Employers’ ranking uitgebracht, een jaarlijks onderzoek dat de favoriete eerste werkgevers van studenten en young professionals in kaart brengt. In de top 50 van dit jaar zijn acht adviesbureaus te vinden. PwC komt als beste uit de bus, gevolgd door McKinsey & Company en EY.

First Employers is een jaarlijks onderzoek naar de 50 populairste eerste werkgevers van Nederland onder studenten en starters. Het onderzoek, uitgevoerd door Memory Group (o.a. bekend van carrièreplatform Jobnet en De Nederlandse Carrièredagen), werd gehouden onder zo’n 1.100 studenten (vanaf een jaar vóór afstuderen) en young professionals (t/m 5 jaar werkervaring) op met name WO- en HBO-niveau. De respondenten werden gevraagd naar hun eerste en tweede voorkeur van potentiële werkgevers. Nieuw in deze editie ten opzichte van voorgaande rankings is dat de eindscores zijn herwogen naar de werkelijke samenstelling van de doelgroep in Nederland*.

Adviesbureaus in Beste Eerste Werkgevers

Consultancybureaus
Dit jaar haalden maar liefst acht adviesbureaus de algehele top 50 van ‘favoriete werkgevers’. Het hoogst genoteerde adviesbureau is PwC, te danken aan de inhoud van de functie (20%) en het imago van het bedrijf (17%). Op de tweede plek staat strategie adviesbureau McKinsey & Company, gevolgd door branchegenoot The Boston Consulting Group. Verder staan ook de overige Big 4 kantoren in de lijst – EY, Deloitte en KPMG – en consultancybureaus Accenture en BoerCroon**.

De First Employers 2014 ranking wordt aangevoerd door Shell, Google en Unilever, de koploper van afgelopen jaar. Bierbrouwer Heineken en luchtvaartmaatschappij KLM completeren de top vijf.

Shell - Google - Unilever - KLM - Heineken

* Hiertoe is gebruik gemaakt van de meest recente gegevens van het CBS.

** De consultancypraktijk is begin oktober, na afronding van het onderzoek, failliet verklaard. Het bureau opereert inmiddels na een doorstart als een interim management specialist, daarnaast is de corporate finance praktijk verder gegaan als BoerCroon Corporate Finance.