Tim Strengers en Matthijs Groeneveld naar RevelX

22 december 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Commercieel adviesbureau RevelX heeft het team per 1 december 2014 uitgebreid met Tim Strengers en Matthijs Groeneveld. Zowel Strengers als Groeneveld waren tot voor kort werkzaam bij de consultancypraktijk van BoerCroon.

RevelX, eerder dit jaar opgericht door voormalig BoerCroon Consulting partners Eric de Groot en Rene Jongen, helpt organisaties met het verbeteren van de commerciële prestaties. De dienstverlening bestaat uit vier pijlers: groei, innovatie, het begeleiden van snelgroeiende start-ups en private equity. Tot de klantenkring behoren grote corporates, maar ook middelgrote en kleine bedrijven. Het Amsterdamse bureau onderscheidt zich volgens eigen zeggen door zijn unieke aanpak: een combinatie van hoogwaardige consultancy met tegelijkertijd een resultaatcommitment.

RevelX Services

Ter versterking van het team – RevelX bestond tot op heden uit een kernteam van vijf medewerkers* en een netwerk van associates – heeft het bureau per 1 december de gelederen versterkt met Tim Strengers (1978) en Matthijs Groeneveld (1983). Strengers wekte zo’n drie jaar voor BoerCroon, daarvoor was hij vijf jaar actief als Business Controller bij supermarktketen Ahold. Strengers heeft in Amsterdam (UvA) Economie gestudeerd en een opleiding tot Register Controller afgerond aan dezelfde universiteit.

Groeneveld werkte hiervoor kort voor BoerCroon, en was eerder strategisch adviseur bij Zorgverzekeraars Nederland. Hier hield hij zich namens de zorgverzekeraars bezig met het verder ontwikkelen en implementeren van een strategie om uniform uitkomsten in de zorg te meten en te benchmarken om zo de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren. Directe aanleiding voor dit traject was de visie die hij gevormd heeft met anderen deelnemers van de Nationale DenkTank 2013. Hiervoor was Groeneveld als postdoctoral research fellow werkzaam aan Harvard University, waarvoor hij een Medical Reseach Council (MCR) Centenary Early Career Award heeft gekregen. Groeneveld heeft in Leiden Biology and Science Based Business gestudeerd en is gepromoveerd aan Cambridge University.

Tim Strengers & Matthijs Groeneveld

Strengers gaat zich bij RevelX richten op de profit sector met specialisatie in offshore, industrie en food retail. De focus van Groeneveld ligt op de gezondheidszorg.

Onlangs verbond The Bridge en PwC alumnus Frans Pigeaud zich nog als Associate aan RevelX.

* Eric de Groot, Rene Jongen, Jeroen van der Vlugt, Marc Douma en Arianne van Raak.

Eric de Groot, Rene Jongen, Jeroen van der Vlugt, Marc Douma en Arianne van Raak.