Groeispecialist RevelX trekt vier nieuwe consultants aan

06 maart 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RevelX heeft zijn team versterkt met vier nieuwe consultants. Bob Rietveld is gestart als Head of Growth Analytics, terwijl Pieter Oranje, Ryan Beentje en Arthur Nobel zijn begonnen als Growth Entrepeneur. De vier nieuwe aanwinsten hebben allen uitgebreide ervaring op het gebied van ondernemerschap. 

Bob Rietveld is meteen aan de slag gegaan met het uitbouwen van het Growth Analytics- team waaraan hij leidinggeeft. Dit doet hij “met een focus op predictive modelling en experimental design”, aldus RevelX, dat zijn nieuwe aanwinst omschrijft als een “nieuwsgierige persoon, gefocust op inhoud, niet op stijl”. Rietveld was eerder medeoprichter en directeur van Oxyme, een social media-analysebureau gespecialiseerd in het creëren van inzichten uit digitaal consumentengedrag.

Zijn eerste ervaring in de adviesbranche deed Rietveld op bij Magnus, waar hij begon als Junior Consultant na het afronden van zijn master Marketing aan de VU Amsterdam. Binnen dit vakgebied is hij momenteel ook bezig met een Ph.D. waarin hij machine learning-methoden toepast op multimodale data (tekst en afbeeldingen). “Hierin probeert hij te begrijpen hoe merk en door gebruikers gegenereerde content van invloed is op beslissingen van consumenten”, aldus RevelX. “Hij is groot voorstander van het gebruik van de wetenschappelijke methode om zakelijke vragen te beantwoorden en groei te realiseren.” 

Pieter Oranje maakt in zijn nieuwe rol bij RevelX gebruik van zijn expertise op het gebied van ‘growth hacking’, sociaal ondernemerschap, experimenteel ontwerp, marketingautomatisering en customer journeys. “Als Growth Hacker helpt hij organisaties bij het formuleren en implementeren van groeistrategieën en het implementeren van automatiseringsprocessen”, laat zijn kersverse werkgever weten. 

Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Maastricht richtte Oranje meerdere eigen bedrijven op: “Zijn eerste project was The Chairmen at Work, een sportmassageplatform voor blinde en slechtziende masseurs”, vertelt een woordvoerder van RevelX. “Hierna richtte hij RISE OF // CODE op, waar hij basisschoolleerlingen les gaf om te programmeren. Later werd hij lid van de Nederlandse stichting UAS, een stichting die drones ontwikkelt die tegen stropers kunnen worden gebruikt. Daarnaast was hij mede-oprichter van Birds.ai, een platform dat kunstmatige intelligentie gebruikt om windturbines te inspecteren.”

Groeispecialist RevelX trekt vier nieuwe consultants aan

Ryan Beentje wordt door RevelX omschreven als “een digitale marketeer/groei-hacker met een brede ervaring in de groei van digitale platforms en proposities”. Nadat hij zijn masteropleiding Communicatiewetenschappen had afgerond aan de UvA, richtte Beentje zich op de lancering en groei van het nieuwe online verkoopkanaal Praxis.nl. “In de daaropvolgende jaren heeft hij bij ERIKS gebouwd aan de functionele en commerciële ontwikkeling van zeven internationale webshops”, geeft de persvoorlichter van RevelX aan. 

Beentje maakt de overstap naar de Amsterdamse groeispecialist vanuit OLX (onderdeel van Naspers). Hier was hij verantwoordelijk voor de acquisitie en het behoud van gebruikers bij Tradus, de snelst groeiende startup van het internetbedrijf. “Bij RevelX helpt Ryan bedrijven om groeiversnellers en de uitvoering van de groeistrategie te vinden”, stelt RevelX over zijn nieuwe rol. Hierbij specialiseert hij zich in online marketing, e-commerce, growth hacking, SEM/SEO, (inbound) content marketing, multichannel commerce en agile marketing.

Arthur Nobel, tot slot, wordt door RevelX omschreven als “een creatieve en vastberaden probleemoplosser, altijd strevend naar een bottom-line impact”. Nobel studeerde aan de RSM van de Erasmus Universiteit. In 2016 behaalde hij daar een mastergraad in Strategic Management. “Arthur was betrokken bij verschillende fondsenwervingsrondes en heeft verschillende afdelingen vanaf nul opgebouwd en geschaald”, stelt zijn nieuwe werkgever. 

Net als Rietveld en Oranje richtte Nobel ooit een eigen bedrijf op: “Hij was eerder mede-oprichter van Flexpat”, aldus RevelX. “Voordien werkte hij als startup adviseur en investeringsanalist in de venture capital-industrie, evenals als business-ontwikkelaar voor Rocket Internet in Berlijn en Azië.” In zijn nieuwe rol als Growth Entrepeneur realiseert Nobel “bedrijfsgroei door strategie en digitale uitvoeringsvaardigheden te combineren met een commerciële mindset”.