Ziekenhuizen betaalden Boer Croon interimmer tonnen

05 juni 2012 Consultancy.nl

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) en het Catharina-ziekenhuis hebben in 2010 en 2011 circa €700.000 aan fees betaald voor Rinus van Riel, Associé bij Boer & Croon. Dat blijkt uit jaarstukken van de ziekenhuizen. De hoge kosten hebben voor veel ophef gezorgd in de ziekenhuisbranche, schrijven onder andere de websites Medisch Contact, Skipr en Zorgvisie.

Een overzicht van de kosten voor Rinus van Riel:
- Catharina-ziekenhuis: €221.000 (medio maart 2011 tot begin oktober 2011) 
- Zaans Medisch Centrum: €449.820 (januari 2010 tot medio december 2010)

Zaans Medisch Centrum
Na het vertrek van bestuurder Piet Wesseling begin 2010 besloot de raad van toezicht van het ZMC om een interim-bestuurder aan te stellen. De keuze viel op Rinus van Riel, via tussenkomst van organisatieadviesbureau Boer & Croon. Volgens het ZMC was de aanstelling noodzakelijk, gezien ‘de uitdagingen waar het ziekenhuis voor staat’. Medisch Contact zet zijn vraagtekens bij de aanstelling: “Opmerkelijk is dat Boer & Croon-partner Brian Esselaar vorig jaar zitting had in de raad van toezicht van het ZMC, die het ontslag van Wesseling en de benoeming van Van Riel heeft moeten beoordelen.”

Catharina-ziekenhuis
In maart 2011 is Rinus van Riel benoemd tot interim-lid van de raad van bestuurder van het Catharina-ziekenhuis, waar hij samen met voorzitter Piet Batenburg het bestuur vormde.

Over Rinus van Riel
Rinus van Riel studeerde economie. Na een loopbaan op het ministerie van Financiën heeft hij vanaf 1989 diverse bestuurlijke functies in de publieke en non-profit sector (woningcorporaties en ziekenhuizen) ad interim ingevuld. Hij heeft een brede ervaring in de ziekenhuissector opgebouwd en brede kennis en ervaring op het gebied van economie en financiën, bedrijfsvoering, ICT en bouw. Van Riel heeft uitgebreide ervaring in de ziekenhuis sector. Van 2007 tot 2009 was hij lid van de raad van bestuur ad interim van het Amphia ziekenhuis te Breda. En in 2010 en begin 2011 was hij lid van de raad van bestuur ad interim van het Zaans Medisch Centrum te Zaandam.

Nieuws

Meer nieuws over