B&C en Sioo lanceren opleiding voor zorgbestuurders

03 juli 2011 Boer & Croon

Onder de noemer ‘Besturen en vernieuwen in de zorg’ start adviesbureau Boer & Croon samen met Sioo een nieuwe opleiding voor mensen met bestuurlijke ambities in de langdurige zorg.

Complex

Hoewel de behoefte aan bestuurders groeiende is, sluiten vraag en aanbod volgens de initiatiefnemers niet goed op elkaar aan. “Er is veel interesse in een bestuurlijke carrière in de zorg, maar de weg er naar toe blijkt te complex”, verklaart Nicole Edelenbos, partner bij Boer & Croon. “Met de lancering van onze gezamenlijke opleiding spelen we in op een groeiende behoefte en leveren we een bijdrage aan het voortbestaan van kwalitatief hoogstaande zorg in Nederland. We zien goede zorgbestuurders echt als zuurstof voor de toekomst.”

Sectoroverstijgend

Anders dan de bestaande opleiding ‘Succesvol besturen in Ziekenhuizen’ van Boer & Croon en Sioo concentreert de nieuwe leergang zich op de langdurige zorg. De opleiding, die tien maanden duurt, is bestemd voor mensen met diverse achtergronden; managers van buiten en binnen de zorg, maar ook professionals die de stap proberen te maken van beroepsbeoefenaar naar bestuurder. “We streven ernaar om ambitieuze mensen voor te bereiden op een rol in de bestuurskamer”, stelt Arienne van Staveren van Sioo. “Leiderschap is een sectorniveau overstijgend thema. We hebben de opleiding zo vormgegeven dat deelnemers juist baat hebben bij de verscheidenheid van de deelnemers.”

Nieuws