Boer & Croon partner in bestuur Rode KruisZiekenhuis

18 juli 2012 Consultancy.nl

Jeroen van Roon (1966), Managing Partner Healthcare Consulting van Boer & Croon, is door het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Van Roon vormt het tweekoppige bestuur samen met Marianne Acampo, die sinds 2009 onderdeel is van de RvB. Jeroen van Roon is al sinds 2000 partner bij Boer & Croon. Hij richt zich op de zorgsector en heeft in de afgelopen jaren onder meer een groot aantal Nederlandse ziekenhuizen op bestuurlijk niveau geadviseerd. Ook publiceert hij regelmatig over de gezondheidszorg.

Miljoenenschuld
Naast de aanstelling van Jeroen van Roon zijn ook vier nieuwe leden toegetreden tot de raad van toezicht. De benoeming van de nieuwe leden is onderdeel van de afspraken die het Rode Kruis Ziekenhuis onlangs maakte met Achmea. In de afgelopen jaren trad de zorgverzekeraar meerdere keren op als kapitaalverstrekker om de miljoenenschuld van het Rode Kruis Ziekenhuis te dichten. Onderdeel van de afspraken tussen de twee partijen was dat Achmea invloed kon uitoefenen op de samenstelling van de top van het ziekenhuis.

Over Jeroen van Loon
Jeroen van Roon heeft een universitaire achtergrond in algemene economie, specialisatie richting monetaire economie. Deze studie heeft hij aangevuld met een MBA aan de London Business School. Sinds 2000 werkt hij voor Boer & Croon. Daarvoor werkte hij bij twee andere advieskantoren, een uitgeverij en een kantoor gespecialiseerd in corporate finance vraagstukken.

Nieuws