Emerce100: De beste consultants op het gebied van e-business

28 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wat zijn de beste consultancybureaus op het gebied van e-business? Volgens de 2022-editie van de Emerce100 wordt de markt aangevoerd door een kopgroep van een dozijn bureaus, met SparkOptimus als de uitblinker.

Voor de 17de editie van de ‘Emerce100 – De beste bedrijven in e-business’ werden beslissers die actief zijn in de online marketing, ICT en e-business gevraagd om dienstverleners waarmee ze samenwerken te beoordelen op imago en de kwaliteit van hun dienstverlening.

Het onderzoek bestrijkt uit een vijftal gebieden: Bureaus, E-business services, Media & Advertising, Software en Venture. In totaal zijn rond de 1.000 dienstverleners beoordeeld.

Emerce100: De beste consultants op het gebied van e-business

In de categorie Consultants komen dit jaar twaalf partijen bovendrijven als leiders in het adviessegment. Op de eerste plaats staat – met een behoorlijke afstand – SparkOptimus. Dit Amsterdamse bureau specialiseert zich in digital strategy consulting en staat al jaren in de top tien van de Emerce100.

SparkOptimus keert hiermee terug naar de top van de lijst – ook in 2019 en in 2020 (gedeeld met Bain & Company en Boston Consulting Group) stond het bureau op de eerste plaats.

Verder lezen:Digitalisering is 20% technologie en data en 80% procent mensen

Op een gedeeld tweede plek staan dit jaar (in willekeurige volgorde) Boer & Croon, EY, Bain & Company, Deloitte, PwC, McKinsey & Company, KPMG en DigitalWorks. Al deze partijen stonden vorig jaar ook in de lijst (die bestond uit 13 koplopers) – DigitalWorks en Bain & Company gingen zelfs aan kop.

De lijst van de beste e-business consultants van Nederland wordt afgerond door Accenture, Boston Consulting Group, en Xebia. Deze adviesbureaus behoorden vorig jaar eveneens tot de leidende partijen in de markt.