De beste consultancybureaus voor e-businessdiensten

11 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nieuw onderzoek onder circa 1.500 besluitvormers in ons land identificeert de beste adviesbureaus om mee samen te werken in het e-businesslandschap.

Op basis van een beoordeling van vier criteria – (1) kennis, (2) prijs-kwaliteitverhouding, (3) reputatie en betrouwbaarheid, en (4) flexibiliteit in aanbod en diensten – hebben de onderzoekers van Emerce een lijst samengesteld met de beste adviesbureaus in ons land, die zich onderscheiden van de rest op het gebied van e-business, digitale marketing, e-commerce, omnichannel, online strategie en sales & marketing.

De eerste plaats wordt gedeeld door drie bureaus. Twee daarvan zijn de Nederlandse takken van de internationale strategie-adviesbureaus Bain & Company en Boston Consulting Group (BCG). De derde nummer één is SparkOptimus, een van oorsprong Nederlands adviesbureau dat is opgericht door twee voormalige McKinsey & Company-consultants, en zich focust op digitale transformatie.

BCG en SparkOptimus handhaven hun toppositie binnen het Nederlandse landschap: vorig jaar stonden ze ook al bovenaan de lijst. Voor Bain & Company is de behaalde positie een primeur: het adviesbureau wist de afgelopen twee edities van de ranglijst geen plek te veroveren.

De beste consultancybureaus voor e-business diensten

De top tien bestaat verder uit adviesbureaus met verschillende profielen. Alle Big Four-kantoren – Deloitte, EY, PwC en KPMG – zijn vertegenwoordigd in de lijst, waarbij EY de hoogste positionering in de wacht heeft gesleept. EY doet het onder meer beter dan zijn rivalen dankzij de dubbele positie die het heeft bemachtigd; dochteronderneming EY VODW, opgericht in 2018 toen EY VODW overnam, staat ook in de ranking.

McKinsey & Company, met een grote sales- en marketingpraktijk in Nederland en daarnaast veel kennis en expertise op het gebied van e-business, completeert de aanwezigheid van de ‘MBB’ in de ranglijst – samen zijn McKinsey, BCG en Bain (MBB) ‘s werelds grootste strategie adviesbureaus.

Ook Accenture wordt geprezen door Nederlandse opdrachtgevers. Het bedient zijn e-businessklanten via de divisies Accenture Strategy, Accenture Digital en Accenture Interactive. Ten slotte staan er ook enkele Nederlandse lokale spelers in de lijst, zoals Boer & Croon en DigitalWorks.

Bekijk ook de rankings van beste adviesbureaus in 2019 en 2018.