De zomerbazen van VKA: Laura Natrop en Marwan Jezrawi

16 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Young professionals Marwan Jezrawi en Laura Natrop zijn de komende weken de directeuren van adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates (VKA).

Al een aantal jaar draagt de directie van VKA het stokje tijdens de zomer over aan één of twee jonge collega’s. Op die manier kan de leiding even met vakantie, terwijl de young professionals de gelegenheid hebben om managementervaring op te doen, legt Erik van Zegveld uit, die sinds 2019 VKA-directeur is. 

“Daarnaast worden we ieder jaar ook op positieve wijze verrast door de frisse ideeën waarmee zomerdirecteuren komen”, zegt Marc Gill’ard, die sinds 2013 onderdeel is van de VKA-directie. “Het helpt ons enorm als er af en toe vanuit een andere blik naar de organisatie wordt gekeken.” Marwan Jezrawi en Laura Natrop - VKA

Sinds deze week staan Marwan Jezrawi en Laura Natrop aan het roer van het adviesbureau. Jezrawi – afgestudeerd in Strategic Management – startte in september 2020 bij VKA en maakte daartoe de overstap vanuit IT-bedrijf CDK Global. Natrop – in het bezit van mastergraad in Europese studies – begon in 2019 bij VKA en werkte daarvoor onder meer bij welzijnsorganisatie Dynamo.

Slechts één regel

De twee zomerdirecteuren hebben zich slechts aan een regel te houden: ze mogen niemand ontslaan. Voor de rest hebben ze de volledige vrijheid om veranderingen door te voeren, punten te agenderen of activiteiten te organiseren.

En van die vrijheid hebben Jezrawi en Natrop direct gebruikgemaakt door aandacht te besteden aan het thema ‘reconnect & make impact’. Ze willen er op die manier voor zorgen dat collega’s hun oude coronawerkgewoontes loslaten en overschakelen naar de nieuwe hybride werkvorm, waarbinnen zowel thuis als op kantoor wordt gewerkt. 

“Voor mij is verbinding ontzettend belangrijk”, vertelt Natrop. “Verbinding voelen met anderen is wat mij motiveert en wat er bij mij voor zorgt dat ik het beste in mezelf naar boven haal. Ik geloof dat ik daar niet de enige in ben. Juist na deze zware periode is het belangrijk dat we weer het beste in elkaar naar boven halen. Daarom besteden nu aandacht aan dit thema.” 

“VKA heeft het afgelopen anderhalf jaar er veel energie in gestopt om in verbinding te blijven staan met al zijn medewerkers en klanten”, voegt Jezrawi toe. “Het hybride werken brengt echter nieuwe uitdagingen met zich mee, waardoor een andere aanpak vereist is om met elkaar in verbinding te blijven staan. Die gaan we de komende tijd ontwikkelen.”