Floor Willems over haar overstap naar House of Performance

18 februari 2020 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

House of Performance heeft Floor Willems verwelkomd als nieuwe adviseur. Tegenover Consultancy.nl vertelt de consultant, die SeederDeBoer na ruim vier jaar heeft verruild voor het Utrechtse organisatieadviesbureau, over haar overstap.

In 2015 rondde Floor Willems aan de Vrije Universiteit Amsterdam haar MBA in Management Consulting af, waarna ze instroomde in het tweejarige Young Professional-programma van adviesbureau SeederDeBoer. De afgelopen jaren werkte Floor daar aan uiteenlopende klantopdrachten bij meerdere opdrachtgevers, waarbij ze vooral typische projectmanagementrollen en kwartiermakerrollen vervulde.

“Ik begon als programmamanagement-ondersteuner in een groot programma van NS en ProRail”, vertelt Floor. “Daarna kreeg ik steeds meer uitdagingen en verantwoordelijkheden als projectleider van mijn eigen projecten of als kwartiermaker, om nog ontbrekende kaders voor een organisatie op te tekenen. In beide type rollen heb ik gamification als tool ingezet bij verschillende klanten, en inhoudelijk heb ik opdrachten gedaan variërend van procesmanagement financieren tot aan beleid en kwaliteit binnen de ouderenzorg.” 

Gamification

De adviseur kwam tijdens haar masteropleiding voor het eerst in aanraking met gamification. Ze liep destijds stage bij Frisse Blikken, een adviesbureau dat jonge ondernemende professionals koppelt aan grote organisaties. “Bij gamification worden spelmechanismen toegepast om concrete doelen te realiseren. Het is een schaalbare oplossing om op een duurzame manier gewenst gedrag te stimuleren en prestaties op de werkvloer te verbeteren. Ervaringsdeskundigen van de methode geven daarnaast aan dat deze aanpak niet alleen leuk is, maar ook dat het effectief werkt in het overdragen van de belangrijkste leerdoelen.”

Floor Willems, Consultant bij House of Performance

De afgelopen ruim vier jaar heeft Floor haar kennis op het gebied van gamification regelmatig bij opdrachtgevers van SeederDeBoer mogen inzetten “om”, zoals ze zelf aangeeft, “mensen op een andere manier naar hun werk te laten kijken en om ze de veiligheid die ze hier voor nodig hebben te laten ervaren.” Zo was Floor onder meer betrokken bij een grote opdracht voor Rabobank, waarbij ze de Centrale Operatie Financieren (COF)-afdeling (en COF-directeur Geert Roggen) bijstond bij het intern vormgeven en verankeren van gamification. En ook binnen het SeederDeBoer zelf leidde Floor de invoering van spelvormen om collega’s een actieve bijdrage te laten leveren aan een gezamenlijk project. “Spelelementen kunnen ervoor zorgen dat mensen makkelijker meegaan in veranderingen”, zei ze hier destijds over.

Overstap naar House of Performance

Haar uitgebreide kennis heeft Floor nu meegenomen naar House of Performance, waar ze begin deze maand is gestart als Consultant. Het organisatieadviesbureau uit Utrecht ondersteunt opdrachtgevers bij het implementeren van strategie, het verbeteren van prestaties op de werkvloer en het verankeren van verandering. HofP is volgens Floor een expert op het gebied van gamification, wat haar overstap een logische maakt: “Ik volgde House of Performance al een tijdje op LinkedIn, een oud opdrachtgever had me verteld dat ze hier echt een voorloper op het gebied van gamification zijn en dat was voor mij reden om het in de gaten te gaan houden.” 

Op het moment dat Floor op zoek ging naar een switch, zag ze op LinkedIn veel berichten van House of Performance langskomen, “en dat trok meteen mijn aandacht”, vertelt ze. Ze besloot vervolgens op gesprek te gaan bij het adviesbureau, een beslissing waar ze met veel plezier aan terugdenkt: “De match voelde ik al na het eerste gesprek met Angelique (van Oostveen, HR-adviseur, red.) en binnen een aantal weken wist ik genoeg om de stap te wagen.”

Floor licht haar overstap verder toe: “In vier en een half jaar tijd heb ik veel geleerd en grote stappen gezet bij SeederDeBoer, maar ik wil mijn leven lang nog blijven leren en groeien. Om ervoor te zorgen dat mijn groeicurve net zo stijl bleef als dat hij in mijn eerste werkzame jaren was koos ik ervoor op zoek te gaan naar een organisatie waar ik meer nieuwe inspiratie en rolmodellen kon vinden binnen de kennisgebieden die door de jaren heen mijn aandacht hebben getrokken. Dat heb ik nu gevonden bij House of Performance!” 

Op de vraag op welke thema’s in het bijzonder, ze zich in haar nieuwe adviesrol op gaat richten, zegt Floor tot slot: “Dat vind ik nog moeilijk om te zeggen. Ik word nog steeds erg enthousiast van gamification, maar een leven lang blijven leren en groeien houdt ook in dat je open blijft staan voor andere dingen die op je afkomen. Ik kijk in ieder geval uit naar alle nieuwe mogelijkheden.” 

Kennisbundeling gamification

House of Performance biedt naast management consultants en interim managers met expertkennis op het gebied van gamification, ook een online platform waar vanuit klanten worden geholpen door middel van interventies en games als schaalbare oplossing voor verandervraagstukken binnen organisaties. De toenemende vraag naar deze diensten en producten deed de directie van het adviesbureau besluiten deze activiteiten via een apart label in de markt te zetten: TRIGGX.