Familiebedrijf zonder opvolger ingelijfd door installateur De Groot

09 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Elektravon, een installatiebedrijf met vestigingen in Naaldwijk en Breda, heeft een nieuwe eigenaar. Het ontbrak de aandeelhouders van het familiebedrijf aan geschikte opvolging, en dus werd met behulp van overnamebemiddelaar Van Oers Corporate Finance gezocht naar overnamekandidaten.

De verkopende aandeelhouders zochten bewust naar een geïnteresseerde partij met eenzelfde soort DNA. “De familiecultuur dient zoveel mogelijk bewaard te blijven,” legt Jerry van Leent uit, adviseur bij het fusie- en overnamebureau. Na een uitgebreid traject viel de keuze op De Groot Installatiegroep, een grotere sectorgenoot uit Emmen.

“De Groot Installatiegroep is gezien de bedrijfsvoering, werkwijze en expertise een uitstekende partij,” stelt Van Leent. Alle 160 medewerkers van Elektravon maken de overstap. De kantoren in Naaldwijk en Breda blijven gehandhaafd. 

Elektravon

De Drentse koper De Groot Installatiegroep behoort tot de grootste spelers in de branche. Met de overname verstevigt het zijn positie in de top van de markt, en dan vooral op het gebied van elektrotechniek in de tuinbouw. Marcel de Groot, algemeen directeur van De Groot Installatiegroep, licht toe: “Tuinbouw is een gebied waar we binnen Nederland nog niet gepositioneerd waren op gebied van elektrotechniek. Hierdoor past het uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf.” 

Ook de kans om landelijke dekking te verkrijgen speelde mee in de overweging om Elektravon in te lijven. “Dit was voor ons zeer interessant.” Het in 1959 opgerichte heeft vooral een trouwe klantengroep in het Westland en Noord-Brabant. 

Namens Van Oers Corporate Finance hebben Jerry van Leent en Peter Zevenbergen de aandeelhouders van Elektravon gedurende het gehele overnameproces begeleid. Van de bedrijfswaardering en het opstellen van het informatiememorandum, tot aan de onderhandelingen en het opstellen van de overnamecontracten. Het is op moment van schrijven niet bekend welke M&A-adviseurs koper De Groot Installatiegroep hebben bijgestaan.