Van Oers Corporate Finance rondt drie transacties af

27 mei 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Van Oers Corporate Finance was de afgelopen maanden betrokken bij drie succesvol afgeronde deals.

VdBuijsInstall | Roks Installatietechniek

In lijn met zijn groeistrategie nam in maart van dit jaar vdBuijsInstall, een installatiebedrijf voor particuliere en seriematige projectgebonden bouw, branchegenoot Roks Installatietechniek over. Van Oers Corporate Finance stond eigenaar Kees van den Buijs en het managementteam bij tijdens het gehele overnameproces. Zo ondersteunde het corporate finance-kantoor bij de onderhandelingen, het boekenonderzoek, de financieringsaanvraag en de transactiedocumentatie.

Beide organisaties zijn al meer dan dertig jaar actief op het gebied van installaties voor warmte, koeling, ventilatie en sanitair, en zien in de gesloten samenwerking veel synergieën en een kans om hun slagkracht te vergroten. Door de deal is bovendien de bedrijfsopvolging voor Roks-eigenaar Jan Oprins goed geregeld en de toekomst van zijn bedrijf en het personeel gewaarborgd, aldus de verkopende partij.

Van Oers Corporate Finance rondt drie transacties af

W&F Technologies | Pure Water Group

In januari begeleidde Van Oers Corporate Finance de verkoop van Pure Water Systems en Pure Water Technologies aan W&F Technologies. De twee overgenomen bedrijven maken deel uit van Pure Water Group, een producent van geavanceerde en duurzame waterzuiveringsapparatuur. De groep richt zich op installaties voor de productie van ultra puur en high purity water voor industrie, gezondheidszorg en farmaceutische applicaties.

Koper W&F Technologies legt zich toe op de ontwikkeling van elektrochemische systemen voor waterbehandeling, energieopwekking en nutriënten-terugwinning. Via dochterbedrijf REDstack, gespecialiseerd in de ontwikkeling van Reverse Electro Dialysis (RED)-technologie, is W&F Technologies bovendien een leidende speler op dit gebied.

Door de strategische overname kan W&F Technologies nu complete elektrodialyse-installaties gaan leveren voor de productie van energie, het ontzilten van brak water en het terugwinnen van stikstof. Op zijn beurt versterkt Pure Water Group zijn positie op het gebied van duurzame waterbehandeling.

Van Oers Corporate Finance heeft Pure Water Group in het dealtraject van advies voorzien. Zo hielpen de overnameadviseurs bij het voeren van onderhandelingen met de koper, het coördineren van het boekenonderzoek en het opstellen van de overnamecontracten.

Horticoop | SmartCoat

Horticoop is een vooraanstaande leverancier en ontwikkelaar van innovatieve producten en oplossingen binnen de tuinbouwsector. Een van de deelnemingen van het bedrijf is Smartcoat, een producent van innovatieve coatings en reinigingsmiddelen, waarmee kwekers het kasklimaat beter kunnen beïnvloeden. SmartCoat is actief in meer dan 50 landen en voert bekende merken als ReduSystems en Sudlac.

Om verdere waarde creëren voor zijn stakeholders en “bij te dragen aan een gezonde toekomst voor de (glas)tuinbouw”, besloot Horticoop om ook het resterende aandelenbelang in Smartcoat over te nemen. Een belang van 20% in het bedrijf lag tot voor kort nog in handen van het Franse Finoxa.

Begin dit jaar begeleidde Van Oers Corporate Finance Horticoop bij deze deal. De twee zijn geen onbekenden voor elkaar, want vier jaar geleden ondersteunde Van Oers Horticoop bij de toenmalige fusie van zijn Nederlandse deelneming Mardenkro met Sudlac. In deze deal heeft het kantoor Horticoop geholpen in het aankoopproces, waaronder bij het biedingsproces, de LOI en de financieringsaanvraag.

Vorig jaar heeft Van Oers Corporate Finance, dat onderdeel is van accountants- en adviesorganisatie Van Oers, meer dan een dozijn deals begeleid.