Van Oers adviseert Dinaf bij verkoop aan branchegenoot

08 juni 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Installatie Groep Spijkenisse heeft Dinaf Traffic Control overgenomen, een bedrijf dat producten en diensten levert voor het analyseren van verkeersstromen.

Dinaf is sinds 1976 actief in de wereld van verkeer. Het bedrijf levert verkeerstellers waarmee inzicht kan worden gegeven in de snelheid, lengte en volgtijden van het verkeer. Het bedrijf uit Etten-Leur levert ook analyseapparatuur en communicatietechnieken voor het op afstand aansturen en uitlezen van tellers, aan opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat. 

Na 45 jaar onafhankelijk te hebben geopereerd kiest Dinaf er nu voor om zich aan te sluiten bij Installatie Groep Spijkenisse, een familiebedrijf dat zich specialiseert in het uitvoeren van verkeerstellingen (met 100+ verkeerstellers in het assortiment een grotere speler) en infratechniek.

Van Oers adviseert Dinaf bij verkoop aan branchegenoot

“Met de aankoop van Dinaf Traffic Control versterken we onze positie in de markt van verhuur en verkoop van verkeersregistratieapparatuur, verkeerstellingen en verkeersonderzoeken in Nederland en België”, aldus Jan Holsteijn, directeur van Installatie Groep Spijkenisse. 

Beide bedrijven zullen blijven opereren onder hun eigen naam en vanuit hun eigen vestigingsplaats, wel zullen de twee partijen op het gebied van uitvoering en techniek samenwerken en “synergieën ontwikkelen”. 

“Wij danken de familie van Oorschot [de eigenaren van Dinaf, red.] voor al hun inspanningen de afgelopen jaren voor Dinaf Traffic Control. Zij werden tijdens de transactie bijgestaan door Tim van Rijn en Teun Onstenk van Van Oers Corporate Finance

De twee adviseurs waren van begin tot eind betrokken: van het opstellen van het informatiememorandum en het selecteren van kopers, tot het voeren van de onderhandelingen, het boekenonderzoek en het opstellen van de overnamecontracten.