Van Oers Corporate Finance begeleidt fusie in installatiebranche

09 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Twee Brabantse bedrijven uit de installatietechniekbranche – vdBuijsInstall en Roks Installatietechniek – hebben hun krachten gebundeld. Van Oers Corporate Finance begeleidde vdBuijsInstall bij het gehele overnametraject.

“Er is vandaag de dag een grote vraag naar het verduurzamen van nieuwbouwpanden en bestaand vastgoed. Roks Installatietechniek en vdBuijsInstall houden zich hier allebei mee bezig”, zegt Kees van den Buijs, eigenaar van vdBuijsInstall. “Onze nieuwe samenwerking zorgt voor een nog grotere slagkracht in de regio.”

Van den Buijs richtte zijn bedrijf 31 jaar geleden op. Sinds een jaar beschikt hij over een hypermodern pand op bedrijventerrein Rithmeesterpark in Breda. De onderneming, waar intussen meer dan 60 professionals werken, levert tal van diensten, zoals het plaatsen en onderhouden van waterleidingen, verwarmingen en ventilatiesystemen in nieuwe en bestaande particuliere woningen en bedrijfspanden. Van Oers Corporate Finance begeleidt fusie in installatiebrancheEind deze maand zal Roks Installatietechniek uit Rijsbergen zijn intrek nemen in het pand van vdBuijsInstall. Roks Installatietechniek – het bedrijf dat eigenaar Jan Oprins 15 jaar geleden overnam van Kees Roks – houdt zich onder andere bezig met het plaatsen en onderhouden van airconditioners, luchtbehandelingssystemen en warmtepompen.

“Onze bedrijven hebben hetzelfde DNA,” stelt eigenaar Oprins. “Veel bedrijven hebben lang vastgehouden aan traditionele installaties en proberen nu de markt te betreden met nieuwe technieken. Net als vdBuijsInstall, houdt Roks Installatietechniek zich hier al veel langer mee bezig. Dat heeft ons een grote voorsprong bezorgd.”

Logische stap

“De samenvoeging is een hele logische stap”, stelt Van den Buijs. “We brengen hiermee meer dan dertig jaar aan innovatie samen.”

“We bundelen onze ervaring en kennis, maar we behouden ieder onze eigen identiteit”, voegt Oprins toe. “Daarnaast wordt de serviceploeg uitgebreid, wat onze dienstverlening ten goede komt. Ik voorzie voor onze relaties dan ook een probleemloze overgang naar de nieuwe situatie.”

Dealmakers

Een team van specialisten van Van Oers Corporate Finance, waaronder Senior M&A-adviseur Tim van Rijn, heeft eigenaar Kees van den Buijs en het managementteam van vdBuijsInstall begeleid tijdens het gehele overnametraject. Over de deal zijn op het moment van schrijven geen financiële details naar buiten gebracht.