Twee deals Van Oers Corporate Finance succesvol geclosed

27 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Van Oers Corporate Finance is goed aan het jaar begonnen. Gisteren zijn twee deals waar de M&A-adviseurs aan hebben gewerkt succesvol geclosed. 

Om te beginnen de overname van Pure Water Group door W&F Technologies. Beide bedrijven zijn actief in wereld van duurzame waterbehandeling en zagen kans om hun portefeuille en bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen door de krachten te bundelen. 

Pure Water Group is een producent van duurzame waterzuiveringsapparatuur. Kernactiviteiten zijn installaties voor de productie van ultra puur en high purity water voor industrie, gezondheidszorg en farmaceutische applicaties, veelal op basis van electrodeïonisatie en membraanontgassing.

Twee deals Van Oers Corporate Finance succesvol geclosed

W&F Technologies is gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrochemische systemen voor waterbehandeling, energieopwekking en nutriënten-terugwinning. REDstack, een dochteronderneming van W&F Technologies, is marktleider in de ontwikkeling van reverse electro dialysis (RED)-technologie. Deze technologie wordt gebruikt om industriële- en afvalwaterstromen te behandelen voor hergebruik.

Van Oers Corporate Finance leverde sell-side advies aan Pure Water Group. De adviseurs begeleidden de aandeelhouders gedurende het gehele overnametraject, van het voeren van onderhandelingen met de koper en het coördineren van het boekenonderzoek tot het opstellen van de overnamecontracten. 

De tweede deal betreft de overname van 20% van de aandelen van schermmiddelenproducent SmartCoat door Horticoop. Het Nederlandse Horticoop was al reeds voor 80% eigenaar van SmartCoat, en nu zijn ook de resterende aandelen van de Franse medeaandeelhouder verworven.

SmartCoat is een specialist in coatings en reinigingsmiddelen voor kwekers. Met de producten van de merken ReduSystems en Sudlac kunnen kwekers hun kasklimaat beïnvloeden en gezondere gewassen groeien. Daarnaast is SmartCoat actief in sportbelijningsverf.

Van Oers Corporate Finance heeft Horticoop gedurende het aankoopproces onder meer bijgestaan in het biedingsproces, het opstellen van de letter of intent en de financieringsaanvraag.