Van Oers Corporate Finance

Van Oers Corporate Finance is in Nederland een van de grotere organisaties op het gebied van begeleiding bij fusie- en overnamevraagstukken. Het Corporate Finance team beschikt over de vereiste expertise om uitdagende financiële vraagstukken op te lossen, te begeleiden bij een bedrijfsverkoop of –overname, bedrijfswaarderingen uit te voeren en complexe groei- en overnamefinancieringen aan te trekken. Zowel nationaal als internationaal. Wij hebben oog voor de ondernemer en geven u altijd eerlijk advies. De focus ligt op transacties in het grotere MKB en middensegment. Van Oers Corporate Finance is gevestigd in Breda.

Wat is mijn bedrijf waard? Hoe verkoop ik mijn bedrijf? Hoe kan ik een ander bedrijf overnemen? Hoe realiseer ik de financiering voor een overname? Vragen waar u als ondernemer een keer mee te maken gaat krijgen. Het verkopen van uw bedrijf of het overnemen van een ander bedrijf zijn gebeurtenissen die veel aandacht vragen. Daarom is het van belang dat u met de juiste partij aan tafel zit. Van Oers Corporate Finance is die partij.

Bedrijf verkopen

U kunt om diverse redenen uw bedrijf verkopen. Wat de reden ook is, het blijft een emotionele gebeurtenis met een significante invloed op de rest van uw leven. Om met een bedrijfsoverdracht het optimale resultaat te behalen, is een zorgvuldige en professionele benadering van cruciaal belang. Wij begrijpen dit en bieden u de zekerheid van een gedegen en betrouwbare transactie, waarbij uw belangen voorop staan.

Bedrijfsovername

Er zijn diverse redenen om een bedrijfsovername te overwegen. U wilt groeien met uw bedrijf, u wilt uw marktaandeel vergroten, u wilt u als manager inkopen in een bestaand bedrijf of u wilt als zittend management het bedrijf waar u werkzaam bent overnemen. Wat de reden ook is, u wilt ontzorgd en geadviseerd worden in dit proces. Een bedrijfsovername is een complex traject dat vraagt om de juiste kennis en expertise. Het team van Van Oers Corporate Finance beschikt over deze specialistische kennis en is uw adviseur bij een bedrijfsovername.

Buy and build

Buy and build vindt voornamelijk plaats bij bedrijven waar schaalvoordelen behaald kunnen worden door  soortgelijke bedrijven over te nemen. Dit zien we met name in gefragmenteerde markten waar nog veel kleine spelers zitten. Dit zijn onder andere, maar niet beperkt tot, tandartsen, huisartsen, dierenartsen, peuterspeelzalen en fysiotherapeuten.

Met een buy and build strategie creëer je waarde voor uw buy and build platform door bijvoorbeeld ketenvorming. Als keten kun je professioneler werken, meerdere specialismen aanbieden en goedkoper inkopen. Bedrijven die zich aansluiten bij een keten worden hierdoor ontlast. Daarnaast wordt ook de administratie, marketing en HRM voor hen gecentraliseerd.

Bedrijfsfinanciering

Het realiseren van een passende bedrijfsfinanciering is geen vanzelfsprekendheid meer. Een goed track record en een jarenlange relatie met uw bank bieden ook geen garantie. Een goed onderbouwd financieringsmemorandum met een hoog realiteitsgehalte doorberekend in toekomstige geldstromen en bancaire ratio’s is daarbij cruciaal. De specialisten van Van Oers Corporate Finance ondersteunen u bij het verkrijgen van de juiste bedrijfsfinanciering.

Waardebepaling

Een waardebepaling is een cruciaal onderdeel in het proces bij de aan- of verkoop van een bedrijf. Het is tevens belangrijk indien er sprake is van een zakelijk geschil, echtscheiding of faillissement. In het laatste geval wordt de waardebepaling door een Register Valuator gedaan. Het is dan van belang dat het door een professionele en onafhankelijke partij wordt gedaan. Het uitvoeren van een waardebepaling is een complex traject. Onze adviseurs adviseren en ondersteunen u.

Van Oers Corporate Finance | Nieuws