Isabelle van Ruiten en Gino Pel starten bij Van Oers Corporate Finance

02 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Oers Corporate Finance heeft in de afgelopen maanden twee nieuwe young professionals toegevoegd aan het team: Isabelle van Ruiten en Gino Pel.

Na het afronden van haar master technische bedrijfskunde in Antwerpen, kwam Isabelle van Ruiten in contact met bedrijfsovernames. De veelzijdigheid van dit onderwerp sprak haar direct aan. Om vervolgens haar financiële kennis verder uit te breiden besloot ze om nog een master Financial Management aan Vlerick Business School te volgen.

“Ik ben opgegroeid in België, maar door mijn Nederlandse nationaliteit en familie is er altijd een link gebleven met Nederland. Zelf heb ik goed de verschillen gemerkt tussen België en Nederland. Daarom zag ik het als een extra uitdaging om mijn carrière starten in Nederland.”

Isabelle van Ruiten en Gino Pel - Van Oers Corporate Finance

Over de keuze voor Van Oers Corporate Finance zegt ze: “De uiteindelijke keuze baseerde ik op de oprechtheid en menselijke benadering in de sollicitatiegesprekken. Bovendien zie ik het als een groot voordeel dat Van Oers Corporate Finance de ondersteuning van een grote organisatie heeft en de flexibiliteit van een ‘kleiner’ team.”

“Het komende jaar hoop ik een goede basiskennis te krijgen van de verschillende juridische en fiscale aspecten gekoppeld aan corporate finance. Maar het belangrijkste om te leren is het goed kunnen omgaan met de verschillende persoonlijkheden en karakters die je tegenkomt in het werkveld. Kennis is het vertrekpunt, maar vanuit daar de juiste link leggen met de realiteit en dit vervolgens overbrengen naar de verschillende type ondernemers, vormt een echte uitdaging.”

Toen Gino Pel zijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit afrondde, twijfelde hij nog over zijn eerste baan. Hij besloot een tussenjaar te nemen. “In dat jaar heb ik stage gelopen bij een Fund of Funds, gericht op impactinvestering in venture capital en private equity fondsen. Vervolgens liep ik stage bij een onafhankelijke private equity-partij dat in innovatieve industriële bedrijven investeert.”

Na deze stages wist Gino zeker dat hij zijn loopbaan wilde voortzetten in de private investeringsmarkt. Hij heeft vervolgens zijn master Financial Economics cum laude afgerond.

Gino: “Tijdens mijn master was de eerste kennismaking met Van Oers Corporate Finance bij een M&A diner, hierbij ontstond al gauw een klik. Hieruit volgden meerdere gesprekken met Jerry van Leent en Alexander den Boer, waarbij naar voren kwam dat ik opzoek was naar een plek waar ik veel kan leren en waar ik uitgedaagd word.”

“Dit heeft betrekking tot alle complexe en diverse aspecten van corporate finance, zoals leren wat een onderneming succesvol maakt en de sociale en commerciële vaardigheden die je helpen van meerwaarde te zijn in een transactieproces. Hiervoor was ik bij Van Oers Corporate Finance op de juiste plaats. Het team is gedreven, hartelijk en intelligent: samen werken we naar het beste resultaat.”